Αλλαγή συνόρων θέλει ο Ράμα - Εμπλέκει και την Ελλάδα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αλλαγή συνόρων θέλει ο Ράμα - Εμπλέκει και την Ελλάδα

Δημοσίευση: 12:29 μ.μ. | 15/2/19

Αίσθηση προκαλούν δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού για αλλαγές των συνόρων στα Βαλκάνια, στις οποίες εμπλέκει και την Ελλάδα

Ερωτηματικά εγείρουν δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος μιλώντας για τις αντιδράσεις που προκαλεί η ενδεχόμενη αλλαγή των συνόρων του Κοσόβου με την Σερβία, ενέπλεξε και την Ελλάδα στο θέμα της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.

«Για μένα το Κόσοβο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς (Χαραντινάι)", είπε ο Ράμα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο σταθμό Vizion Plus, απαντώντας στις δηλώσεις του ομολόγου του στην Πρίστινα, ότι «ότι πιέζει περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο στις εσωτερικές υποθέσεις του Κοσόβου».

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης" συνέχισε ο Ράμα μιλώντας με το δημοσιογράφο Σοκόλ Μπάλα.

Δεν έκρυψε, τέλος, ότι «Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου δεν είναι το σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φοκλοριστική πράξη».


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών