Η επίσημη ανακοίνωση για την αιτία θανάτου της 5χρονης στην Κρήτη | Greek-iNews.gr

Η επίσημη ανακοίνωση για την αιτία θανάτου της 5χρονης στην Κρήτη

Τι ανέφεραν οι γιατροί για την υπόθεση και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ, γνωστοποιήθηκε η αιτία θανάτου του 5χρονου κοριτσιού που συγκλόνισε την Κρήτη, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως ειπώθηκε, η αιτία θανάτου της μικρής Ευχαριστίας οφείλεται στην ύπαρξη συνδυασμού του ιού της γρίπης και του σταφυλόκοκου και μάλιστα -όπως υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά- «αυτός ο συνδυασμός είναι αρκετός για να καταλήξει ένα υγιές άτομο».

Αυτό που τονίστηκε από τους γιατρούς, είναι ότι η κλινική εικόνα που είχαν του 6χρονου κοριτσιού, πριν τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, έδειχναν μηνιγγίτιδα.

Σκοπός της συνέντευξης Τύπου ήταν να γίνει κατανοητό πως είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Μάλιστα, τονίστηκε ότι δεν χρειάζεται να εμβολιάζονται όλα τα παιδιά. όμως οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί για εκείνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Υπογραμμίστηκε, ακόμα, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης δεν είναι μεγάλος, όμως οι εμβολιασμοί κρίνονται απαραίτητοι καθώς, αυτήν την χρονική περίοδο, το φαινόμενο βρίσκεται στην πλήρη έξαρσή του.

πηγή


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ