Η Τουρκία συνεχίζει να αποκαλεί τη γειτονική χώρα «Μακεδονία» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η Τουρκία συνεχίζει να αποκαλεί τη γειτονική χώρα «Μακεδονία»

Δημοσίευση: 2:36 μ.μ. | 13 Φεβρουαρίου 2019

Στον χάρτη που εμφανίζονται οι NAVTEX «ξεχνά» πως είναι σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών

Η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί ζητήματα που ενοχλούν την Ελλάδα, καθώς πέρα από κάθε αμφιβολία, παρά τη χείρα φιλίας που τείνει η Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία, έχει τη δική της ατζέντα για την περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι από χθες το βράδυ τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και η γειτονική χώρα μετονομάστηκε -και επίσημα- σε Βόρεια Μακεδονία, παρά το ότι ήδη το νέο όνομα της χώρας αναγράφεται στους επίσημους ιστότοπους της κυβέρνησης και των υπουργείων της και ακόμη και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, εμφανίζεται πλέον, στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, η Τουρκία συνεχίζει να την αποκαλεί σε επίσημους ιστοτόπους κρατικών υπηρεσιών της ως «Μακεδονία».

Η ιστοσελίδα news.gr σημειώνει πως η κυβέρνηση στα Σκόπια ήδη έδωσε εντολή και ξεκίνησε και η διαδικασία για την αλλαγή των πινακίδων και των διαβατηρίων.

Παρά ταύτα, στον χάρτη της Υδρογραφικής υπηρεσίας της Τουρκίας όπου εμφανίζονται οι οδηγίες προς ναυτιλομένους και οι περιοχές που είναι δεσμευμένες από τις περίφημες NAVTEX, η χώρα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας συνεχίζει να αναγράφεται από τους Τούρκους ως «Μακεδονία».


Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών