Κούλογλου: Είμαι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κούλογλου: Είμαι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους

Δημοσίευση: 12:59 μ.μ. | 13 Φεβρουαρίου 2019

"Το θετικό είναι ότι μπαίνει το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, δεν αποτελούν πια οι ιερείς μέρος του στενού Δημόσιου τομέα"

"Είμαι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους, αλλά η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αντέξει μια ακόμη μετωπική σύγκρουση μετά τη συμφωνία των Πρεσπών" τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Και πρόσθεσε: "Το θετικό είναι ότι μπαίνει το ζήτημα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, δεν αποτελούν πια οι ιερείς μέρος του στενού Δημόσιου τομέα, αυτό επιτρέπει να γίνουν παραπάνω προσλήψεις προσωπικού. Υπήρξε συμβιβασμός. Αν δεν υπήρχε η συμφωνία των Πρεσπών ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στα ίδια ποσοστά με τη ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ σε όλα αυτά τα θέματα ταυτίζεται με τη ΝΔ".

Επιχειρηματολογώντας για την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων ανέφερε τα εξής: "Σε ένα ιδιωτικό σχολείο έπιασαν το γιο του Σ. Σαμαρά να αντιγράφει και έδιωξαν την καθηγήτρια. Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα βολεύονται όσοι δεν καταφέρνουν να περάσουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα θα λειτουργούσαν ως χώροι υποδοχής τωνν αποτυχόντων στις πανελλαδικές".

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών