Κρεμαστινός: Πριν την κρίση των Ιμίων η χώρα δεν είχε πρωθυπουργό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κρεμαστινός: Πριν την κρίση των Ιμίων η χώρα δεν είχε πρωθυπουργό

12:59 | 11/2/19

Ο Δ. Κρεμαστινός επανέλαβε την πάγια θέση του υπέρ του διαλόγου των κομμάτων που ανήκουν σε όμορους πολιτικούς χώρους σημειώνοντας ότι σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στον προοδευτικό χώρο

"Η χώρα δεν είχε πρωθυπουργό για ενάμιση μήνα, η χώρα πήγαινε προς την κρίση των Ιμίων και αν δεν είχε προηγηθεί η αντικατάσταση σκεφτείτε τι θα γινόταν" επεσήμανε ο πρώην υπουργός βουλευτής Δωδεκανήσων του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στον News24/7.

Μιλώντας για την τροπολογία που κατέθεσε στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρηση για την αναπλήρωση του πρωθυπουργού, την οποία υπέγραψαν και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε τα εξής: "Όφειλα να καταθέσω την εμπειρία μου η οποία ήταν τραυματική. Όταν αρρώστησε ο Α. Παπανδρέου το τραγικό ήταν ότι για έναν-ενάμιση μήνα η χώρα δεν διέθετε πρωθυπουργό και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν, ήταν διασωληνωμένος, ερχόταν ο ΠτΔ και δεν ήξερε τι να κάνει. Πήρα όλους τους γιατρούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να έρθουν στο Ωνάσειο για να διαπιστώσουν πώς είχε η κατάσταση της υγείας του. Ήταν η περίοδος των Ιμίων. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν αν δεν παραιτούνταν ο Ανδρέας Παπανδρέου; Η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα πολέμου και η χώρα δεν είχε πρωθυπουργό. Αν ο πρωθυπουργός έχει ένα ατύχημα και για άγνωστο χρόνο δεν ασκεί τα καθήκοντά του, τον αντικαθιστά ο πρώτος τη τάξει υπουργός. Ο Στεφανόπουλος μου έλεγε ότι αυτό είναι για τα θέματα ρουτίνας".

Ο κ. Κρεμαστινός έκανε γνωστό ότι πριν από την κατάθεση της τροπολογίας μίλησε "με σχεδόν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με τον πρωθυπουργό ο οποίος ήταν θετικός. Πάνω από 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν την τροπολογία μαζί με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης". Ο Δ. Κρεμαστινός επανέλαβε την πάγια θέση του υπέρ του διαλόγου των κομμάτων που ανήκουν σε όμορους πολιτικούς χώρους σημειώνοντας ότι σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στον προοδευτικό χώρο.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών