Μητέρα 13 παιδιών καταδικάστηκε πρωτόδικα για πλαστογράφηση πτυχίου δημοτικού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μητέρα 13 παιδιών καταδικάστηκε πρωτόδικα για πλαστογράφηση πτυχίου δημοτικού

Δημοσίευση: 3:14 μ.μ. | 14/2/19

Η περίπτωσή της θυμίζει πολύ την καθαρίστρια στον Βόλο

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζει στις 5 Μαρτίου, την έφεση μιας γυναίκας, που κατάγεται από χωριό της Πρέβεζας,
η οποία είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη συνολικά οκτώ χρόνων, για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Πίσω από αυτήν την κατηγορία ωστόσο, όπως επικαλείται η ιστοσελίδα prevezatoday.gr, κρύβεται μια ιστορία που μοιάζει ή ίσως είναι και χειρότερη, με αυτή της καθαρίστριας από τον Βόλο.

Η γυναίκα αυτή κατηγορείται πως πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981, όπως ήταν το σωστό. Στη συνέχεια κατέθεσε το συγκεκριμένο χαρτί, προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η ίδια είναι μητέρα δεκατριών (13) παιδιών, εκ των οποίων τα πέντε είναι και σήμερα ανήλικα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γυναίκα αυτή προχώρησε στη συγκεκριμένη πράξη μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει -στο μέτρο του δυνατού- μια ευπρεπή διαβίωση για τα τέκνα της.

Αναφέρεται επίσης ότι η ερημοδικία της και η απουσία της από το δικαστήριο του 1ου βαθμού, δεν οφείλεται σε στρεψοδικία από την πλευρά της, αλλά στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή, λόγω του ότι πάσχει από την καρδία της και της έχει τοποθετηθεί ανάλογο μηχάνημα. Μάλιστα, φέρεται να προσκόμισε και ιατρική γνωμάτευση. Ωστόσο, το αίτημά της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και δικάστηκε ερήμην.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, την υπόθεση στο Εφετείο έχει αναλάβει γνωστό και έμπειρο δικηγορικό γραφείο της Πρέβεζας, με την εκδίκασή της να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών