Ο λόγος που ο άνδρας στο Ηράκλειο Κρήτης απειλούσε να αυτοπυρποληθεί | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο λόγος που ο άνδρας στο Ηράκλειο Κρήτης απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

13:26 | 11/2/19

Αίσιο τέλος είχε η ιστορία

Γύρω στις 11:30 σήμερα το πρωί δόθηκε τέλος στην αγωνία για 40χρονο άνδρα, ο οποίος απειλούσε να αυτοπυρποληθεί, καθώς πείστηκε, μετά από περίπου μιάμιση με δύο ώρες, να κατέβει από το τοιχίο και να παραδώσει το μπιτόνι με το εύφλεκτο υλικό που κρατούσε στα χέρια του.

Τότε, τα τρία ανήλικα παιδιά του, που παρακολουθούσαν έντρομα μαζί με τη μητέρα τους το σκηνικό, ανακουφισμένα πλέον, έπεσαν στην αγκαλιά του.

Ο 40χρονος, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Προγράμματος «Εστία» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Δήμητρα Καμπέλη, και όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ήρθε με την οικογένειά του από την Παλαιστίνη και ήταν μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ωφελούμενος του προγράμματος, αλλά έφυγαν οικειοθελώς για να αναζητήσουν την τύχη τους στο Βέλγιο και έχασαν τα δικαιώματα του προγράμματος. Καθώς επέστρεψαν, ζητούν ξανά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό».

Στο σημείο είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, ενώ καταλυτική αποδείχθηκε η συμβολή του ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. για να μεταπείσει τον 40χρονο.

* Η φωτογραφία είναι από το flashnews.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών