Πέρασε από τη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πέρασε από τη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

22:10 | 8/2/19

Υπέρ της κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ψήφισαν 153 βουλευτές, μετά από συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους

Ψηφίστηκε το βράδυ της Παρασκευής από την Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση του πρωτοκόλλου στη συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Υπέρ της κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ψήφισαν 153 βουλευτές, μετά από συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους. «Όχι» ψήφισαν 140 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Τη συζήτηση σημάδεψε η μονομαχία των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο να ανταλάσσουν «στίχους» και βαρύτατες εκφράσεις με υπονοούμενα. Οξύτατη αντιπαράθεση σημειώθηκε και μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Απόντες ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης, ο επίσης ανεξάρτητος Στάθης Παναγούλης και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών