Περιορισμένες μέχρι οι τουρκικές δυνάμεις για τη «Γαλάζια Πατρίδα» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Περιορισμένες μέχρι οι τουρκικές δυνάμεις για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Δημοσίευση: 4:02 μ.μ. | 28 Φεβρουαρίου 2019

Τα πλοία που έχουν βγει από τους ναυστάθμους δεν ξεπερνούν τα 20 - 30

Η κατά τις εξαγγελίες της Τουρκίας γιγάντια διακλαδική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», μέχρι στιγμής κινείται σε ρυθμούς προηγούμενων... συνηθισμένων ασκήσεων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως για παράδειγμα η Deniz Kurdu.

Τα πλοία που μέχρι στιγμής έχουν βγει από τους ναυστάθμους δεν ξεπερνούν τα 20 - 30, τη στιγμή που οι εξαγγελίες και τα δημοσιεύματα του Τύπου της γειτονικής χώρας έκαναν λόγο για πάνω από 100 μονάδες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στην παρούσα φάση, τα πλοία αυτά είναι συγκεντρωμένα σε δεσμευμένες περιοχές στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ανατολικά του Καστελόριζου, και στον κόλπο του Ξηρού βόρεια των Δαρδανελίων.

Επίσης, το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε βίντεο με βολές ναυτικού πυροβόλου φρεγάτας ΜΕΚΟ.



Σε κάθε περίπτωση, στην παρούσα φάση, όπως σχολίασε στο news.gr ανώτατη στρατιωτική πηγή, η άσκηση είναι «ακόμα στο στάδιο του συντονισμού και "γνωριμίας" των μονάδων και θυμίζει περισσότερο, χαριτολογώντας, "Γαλάζια Λίμνη" παρά "Γαλάζια Πατρίδα", καθώς δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει τα "σοβαρά" σενάριά της».

Η εικόνα αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε για παράδειγμα το CNNTurk, που κάνει λόγο για «πρόβα πολέμου», προσθέτοντας πως μαζί με τα πλοία θα ασκηθούν αεροσκάφη, UAV και ελικόπτερα και 15 παράκτια περιπολικά της ακτοφυλακής

Το άρθρο επισήμαινε ακόμα, πως στο πλαίσιο της άσκησης θα γίνει για πρώτη φορά χρήση των εγχώρια κατασκευασμένων πυραύλων Cirit και Umtas. Τα κατασκευασμένα στην Τουρκία επιθετικά ελικόπτερα Atak, επίσης θα συμμετάσχουν σε συνδυασμό με βατραχανθρώπους των μονάδων SAT και SAS. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν και σενάρια προσβολής στόχων από φρεγάτες και κορβέτες και αποβάσεις πεζοναυτών.

Σύμφωνα με όσα είχαν αναφερθεί, και τα εγχώρια UAV Bayraktar θα ασκηθούν σε συνδυασμό με τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ την άσκηση θα παρακολουθήσει και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών