Συντονισμένο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ με την προεδρική εκλογή βλέπει η ΝΔ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Συντονισμένο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ με την προεδρική εκλογή βλέπει η ΝΔ

Δημοσίευση: 12:08 π.μ. | 15/2/19

Από το Μοσχάτο υποστηρίζουν ότι η απόρριψη της πρότασης να εκλέγεται Πρόεδρος Δημοκρατίας απευθείας από το λαό έγινε συντονισμένα με στόχο ο Τσίπρας να επιχειρήσει να ρίξει μια κυβέρνηση ΝΔ το 2020 και τον καλεί να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τη δεύτερη ψηφοφορία

Σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και απώτερο σκοπό την πρόκληση νέων εκλογών το 2020 από τον Αλέξη Τσίπρα και την πτώση μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βλέπουν στο Μοσχάτο πίσω από την καταψήφιση τεσσάρων προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

"Η κυβέρνηση-κουρελού προέβη σήμερα σε μια άτακτη πολιτική υποχώρηση με εμφανή, όμως, υστεροβουλία. Οι ίδιοι οι βουλευτές της, αρνούμενοι να αναθεωρήσουν το άρθρο 30 παρ 1 που είχαν προτείνει, απέρριψαν επί της ουσίας την πρόταση Τσίπρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό", αναφέρει ειδικότερα η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

"Είναι προφανές ότι αυτό έγινε συντονισμένα, σε μια προσπάθειά τους να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών. Με εμφανή στόχο ο κ. Τσίπρας να διατηρήσει τη δυνατότητά του να εργαλειοποιήσει και πάλι την εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, όπως ακριβώς έπραξε το 2014.

Διότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, αν και στην επόμενη ψηφοφορία -σε ένα μήνα- δοθεί εκ νέου η εντολή σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσουν και το άρθρο 32 παρ 4 το οποίο θα επιτρέψει την αποσύνδεση την προεδρικής εκλογής από την πρόκληση εθνικών εκλογών", υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καλει τον κ. Τσίπρα "να πάψει να κουρελιάζει ακόμη και το Σύνταγμα και να ξεκαθαρίσει σήμερα κι όλας τις προθέσεις του: θα ψηφίσουν ή όχι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αναθεώρηση του άρθρου 32 παρ 4;"

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ονομαστική πρώτη ψηφοφορία για την Αναθεώρηση, το άρθρο 32 υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία καθώς το στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνώντας με την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Οι διατάξεις που καταψηφίστηκαν ήταν η 30,1, η 34,1, η 35,2 κι η 41,5 οι οποίες παραπέμπουν στο άρθρο 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήδη έχουν καταγραφεί αντικρουόμενες εκτιμήσεις για το τι σημαίνει η καταψήφιση αυτών των διατάξεων, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι δεν μπορεί πλέον να επιλεχθεί η προσφυγή στον λαό την οποίο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αποτύχουν όλες οι προσπάθειες για συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Βουλή.

Βίκυ Σαμαρά

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών