Αδιέξοδο στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, σε νέο συλλαλητήριο καλεί του ΠΑΜΕ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αδιέξοδο στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, σε νέο συλλαλητήριο καλεί του ΠΑΜΕ

Δημοσίευση: 12:56 π.μ. | 17/3/19

Ο συνδικαλιστικός «πόλεμος» ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης

Στον «αέρα» βρίσκεται για τρίτη ημέρα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με τόπο διεξαγωγής του την Καλαμάτα, το οποίο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει τις εργασίες του από χθες το πρωί, κάτι όμως που
δεν συνέβη ποτέ. Το αδιέξοδο παραμένει, με τον «πόλεμο» να έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης.

Επίθεση Παναγόπουλου σε ΠΑΜΕ

Επίθεση στο ΠΑΜΕ, την κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία εξαπέλυσε απόψε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το 37ο συνέδριο της συνομοσπονδίας.

Παράλληλα, στις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Παναγόπουλος, προανήγγειλε ότι «όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, να πάρουμε δηλαδή κάθε μέτρο δημοκρατικό και νόμιμο με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ.»

Ειδικότερα ο Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε:

«Είμαστε εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με πρωτοφανείς βιαιότητες και τραμπουκισμούς δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Ότι δεν κατάφεραν 10 χρόνια, μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικες, θέλουν να το καταφέρουν μέσα σε μερικά λεπτά, μέσω των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών, δηλαδή να διαλύσουν τα συνδικάτα και να οδηγήσουν σε διορισμούς τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους. Δεν θα υποκύψουμε. Όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, δηλαδή να πάρουμε κάθε μέτρο, δημοκρατικό και νόμιμο, με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης, δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ και ο κομματικός φορέας που τους καλύπτει, είναι υπόλογοι. Η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία που δεν προστάτευσε δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικούς θεσμούς, είναι υπόλογοι. Ας τους κρίνουν οι Έλληνες, γιατί αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται πόσο καλά είναι τα συνδικάτα, αλλά αν μία δημοκρατική οργάνωση έχει δικαίωμα να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε μία ευρωπαϊκή αναπτυγμένη χώρα.»

Νέο συλλαλητήριο οργανώνει το ΠΑΜΕ

Νέο συλλαλητήριο στις 9 το πρωί της Κυριακή έξω από το ξενοδοχείο Elite στην Καλαμάτα διοργανώνουν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει «καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία».

Σε κάλεσμά τους τονίζουν: «Όλες και όλοι αύριο Κυριακή στο νέο συλλαλητήριο στις 9 το πρωί έξω από το ξενοδοχείο Elite που βρίσκεται εντός των των πολυτελών χώρων του, η συνδικαλιστική ελίτ.

Το απόστημα των νόθων, των εργοδοτών και των ανύπαρκτων συνδικάτων θα σπάσει με τη μόνη καθαρή λύση που φοβούνται, τη μαζική παρουσία των ιδίων των εργαζομένων.

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!».

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε από το πρωί έως το βράδυ κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο που έχει προγραμματιστεί να γίνουν οι εργασίες του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών