«Έκοψαν την καρωτίδα του νεκρού κρατούμενου» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Έκοψαν την καρωτίδα του νεκρού κρατούμενου»

Δημοσίευση: 10:48 π.μ. | 8/3/19

Τι λέει ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων για το μακελειό στις φυλακές Κορυδαλλού

«Φοβερή και άγριας έντασης» χαρακτήρισε τη χθεσινή συμπλοκή στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο πρόεδρος της ομοσπονδίας
σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσιος. Από τα επεισόδια ένας κρατούμενος έπεσε νεκρός και 8 τραυματίστηκαν.

«Από ό,τι μου είπαν οι γιατροί ο νεκρός κρατούμενος έχει δεχθεί χτύπημα στα πλευρά και είναι κομμένη η καρωτίδα του» είπε ο κ. Καρακίτσιος μιλώντας στο Θέμα 104,6.

Για τους τραυματίες είπε ότι «ο ένας είναι σοβαρά ενώ ο αρχιφύλακας έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι».

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι μια αποσυμφόρηση μέσω του νόμου Παρασκευόπουλου δεν θα προσφέρει τίποτα. Μέχρι πριν από δύο χρόνια έγινε μια τεράστια προσπάθεια για να φτιαχτεί η φυλακή, αλλά είδαμε μια στροφή στην πολιτική ηγεσία όσον αφορά τη φυλακή που έχει τέτοια αποτελέσματα σαν τα χθεσινά» είπε.

Και πρόσθεσε: «Όσο δεν έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για το σωφρονιστικό σύστημα και απουσιάζει η πολιτική παρέμβαση στην κατεύθυνση της αξιοπρεπούς διαβίωσης κρατουμένων και εργαζομένων στις φυλακές οι ελληνικές φυλακές θα προσομοιάζουν στις φυλακές της Κολομβίας και της Βενεζουέλας» είπε ο κ. Καρακίτσιος.

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων έκανε τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι «είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα μιλήσουμε για το ίδιο θέμα ξανά σύντομα». Επιτέθηκε, τέλος, στο υπουργείο Δικαιοσύνης λέγοντας «μας κατηγορούν για fake news, ας βγουν οι κύριοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μας πουν πού λέμε ψέματα».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών