«Η μονάδα με τα καθηλωμένα ελικόπτερα ήταν ακέφαλη όταν καιγόταν το Μάτι» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Η μονάδα με τα καθηλωμένα ελικόπτερα ήταν ακέφαλη όταν καιγόταν το Μάτι»

Δημοσίευση: 9:51 π.μ. | 6/3/19

Καταγγελία από τον δικηγόρο των οικογενειών των θυμάτων Βασίλη Καπερνάρο για την τραγωδία

Στο ζήτημα των καθηλωμένων ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας την ώρα που καιγόταν το Μάτι, επανήλθε ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, μία μέρα μετά τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ο Βασίλης Καπερνάρος αναφερόμενος σε «ανοιχτές δικογραφίες και κάποιες που θα ανοίξουν», ξεχώρισε αυτήν που αφορά στην «καθήλωση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας», τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι «θα έρθουν να καταθέσουν θέλουν δε θέλουν».

Η πλευρά των εναγόντων στηρίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδεχόμενο δόλο, όπως εξήγησε, στο στοιχείο ότι ο διοικητής της μονάδας εισήλθε στο χώρο της με μία κυρία, στην οποία έκανε ξενάγηση στα δύο καθηλωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βασίλη Καπερνάρου, καθώς και το οπτικό υλικό που βρίσκεται στη διάθεσή του, μετά την ξενάγηση που έγινε στην κυρία, εκείνη «εξήλθε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Διοικητή προς άγνωστη κατεύθυνση».

Αυτό πρακτικά σημαίνει, τόνισε ο δικηγόρος στον Ant1 ότι, «ο διοικητής έφυγε και άφησε ακέφαλη τη μονάδα και έτσι η μονάδα αποκόπηκε από το Κέντρο».

«Δε δόθηκε εντολή για να σηκωθούν», σημείωσε ο εκπρόσωπος των οικογενειών, που κατέληξε ότι τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να πετάξουν με εντολή του υποδιοικητή, όμως είχε αποκοπεί η σύνδεση με το κέντρο».

Τέλος, σύμφωνα με τον δικηγόρο, το ότι είχε φύγει ο διοικητής της μονάδας είναι κάτι που γνωρίζουν τόσο ο σημερινός όσο και ο προηγούμενος Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών