«Μετά από 13 μέρες το χωριό μου πίνει ξανά νερό» (βιντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Μετά από 13 μέρες το χωριό μου πίνει ξανά νερό» (βιντεο)

Δημοσίευση: 11:48 π.μ. | 8/3/19

Κάτοικοι της Αγ. Ρουμέλης επισκεύασαν αγωγό νερού με κίνδυνο της ζωής τους - Δείτε το βίντεο

Μετά από 13 ημέρες αποκαταστάθηκε η υδροδότηση του χωριού της Αγίας Ρουμέλης στα νότια του φαραγγιού της Σαμαριάς το οποίο τροφοδοτείται με νερό με φυσική ροή από το φαράγγι.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, ο πλαστικός αγωγός είχε σπάσει από πτώση βράχων στη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας, αλλά το ύψος των νερών που στις «Πόρτες» του φαραγγιού ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο έκανε άκρως επικίνδυνο και απαγορευτικό τον έλεγχο και επισκευή της ζημιάς.

Τελικά , την Πέμπτη κάτοικοι του χωριού με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Τζατζιμάκη, μπήκαν μέσα στα ορμητικά νερά του ποταμού, πέρασαν από τις «Πόρτες» με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά και σκεπασμένοι, στην κυριολεξία, από το νερό μέχρι την μέση του σώματός τους, επισκεύασαν την ζημιά.

«Μετά από 13 μέρες το χωριό μου, η Αγία Ρουμέλη του δήμου Σφακίων ξανά πίνει νερό, χάρη στην προσπάθεια των συγχωριανών μου και στο φιλότιμο του υδραυλικού Λευτέρη Κουκουβιτάκη» ήταν το σχόλιο του κ.Τζατζιμάκη στο βίντεο που ανάρτησε.

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης είναι αντίθετοι στην τιμολόγηση του νερού που επέβαλλε ο δήμος Σφακίων τοποθετώντας και υδρόμετρα.

Όπως αναφέρει ο κ.Τζατζιμάκης, το νερό πηγαίνει στο χωριό με φυσική ροή ενώ στην διάρκεια του χειμώνα τις βλάβες τις επισκευάζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Με αυτά τα δεδομένα ζητούν να μην πληρώνουν για την κατανάλωση νερού στην διάρκεια του χειμώνα. Δέχονται να πληρώνουν ένα συμβολικό αντίτιμο ανά κυβικό, στην διάρκεια του καλοκαιριού που αυξάνεται η κατανάλωση λόγω των επισκεπτών του φαραγγιού της Σαμαριάς.πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών