Νέους σεισμούς περιμένουν οι σεισμολόγοι μετά τα 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νέους σεισμούς περιμένουν οι σεισμολόγοι μετά τα 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι

12:21 | 31/3/19

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:46 χθες σε θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιτέας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου.

Η δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθος, περίπου 2 χιλιόμετρα, και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική, καθώς επίσης και τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς ήταν ιδιαίτερα έντονος.

Οι σεισμολόγοι είναι επιφυλακτικοί.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, είπε ότι «πρόκειται για μία ευαίσθητη περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή». «Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία ώστε να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Άκης Τσελέντης μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης ανέφερε ότι η εξέλιξη του φαινομένου θα παρακολουθείται τα επόμενα 24ωρα. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι εύχεται να είναι το κύριο σεισμικό γεγονός.

O σεισμολόγος και διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος εκτίμησε στο Twitter ότι «αναμένονται και άλλοι σεισμοί στην ίδια εστία».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών