Ούτε τώρα Brexit: Απορρίφθηκε από τη βουλή των κοινοτήτων η πρόταση | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ούτε τώρα Brexit: Απορρίφθηκε από τη βουλή των κοινοτήτων η πρόταση

17:14 | 29/3/19

Για τρίτη φορά η πρόταση της Τερέζα Μέι για το brexit απορρίφθηκε από τη Βουλή των κοινοτήτων - Ανοιχτά πλέον όλα τα ενδεχόμενα

Aν και είχε χαρακτηριστεί ως η τελευταία ευκαιρία της Μεγάλης Βρετανίας για συντεταγμένο brexit, η τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή των κοινοτήτων για το ακανθώδες, αυτό, ζήτημα, εξελίχθηκε σε Βατερλό για την Τερέζα Μέι.

Η πρόταση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού απορρίφθηκε, κάτι που σημαίνει ότι η ημερομηνία της 22άς Μαϊου για το brexit δεν υφίσταται πλέον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόταση που απορρίφθηκε δεν περιελάμβανε το σύνολο των προηγούμενων προτάσεων αλλά μέρος αυτών. Δεν υπήρχε, ας πούμε,, στην ατζέντα το ζήτημα των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το διαζύγιο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο ηγέτης των εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έσπευσε να αμφισβητήσει τη Μέι και να τονίσει ότι η Συμφωνία αυτή πρέπει να αλλάξει ζητώντας παράλληλα εκλογές.

Η συμφωνία απορρίφθηκε με 344 ψήφους κατά και 286 υπέρ.

Aμεση ήταν η αντίδραση και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος συγκάλεσε συνεδρίαση για το θέμα στις 10 Απριλίου.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών