Σε στάση εργασίας για τρεις ώρες οι νοσοκομειακοί γιατροί | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σε στάση εργασίας για τρεις ώρες οι νοσοκομειακοί γιατροί

Δημοσίευση: 11:27 π.μ. | 5/3/19

Κόκκινο πανί τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Στην τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

«Ψηφίστηκε ο Νόμος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Ν. 4597/ΦΕΚ 35/28-2-2019). Στο άρθρο 38 παρατείνεται η χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας έως τέλος του χρόνου. Με τις συνεχείς παρεμβάσεις ήδη είχε φύγει έγγραφο από τον Υπουργό Υγείας προς τις Διοικήσεις προαναγγέλλοντας την εν’ λόγω ρύθμιση, γι’ αυτό οι Φορείς του Υπουργείου Υγείας και οι Προνοιακές Μονάδες καταβάλλουν κανονικά στη μισθοδοσία του Μαρτίου το Επίδομα παρότι τέλος Φλεβάρη με βάση τα ισχύοντα έπρεπε να περικοπεί» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. «Η λύση αυτή δεν μας ικανοποιεί» προστίθεται.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν

  • Άμεση οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας απρόσκοπτη χορήγηση στους σημερινούς δικαιούχους, την επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες όπως την προσδιορίσαμε στο Υπόμνημα που καταθέσαμε στην Επιτροπή και τον διπλασιασμό του. Λαμβάνουμε εξευτελιστικούς μισθούς και το εν λόγω επίδομα όχι μόνο θα πρέπει να διατηρηθεί, να επεκταθεί αλλά και να διπλασιασθεί.
  • Άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Συνταγματική υποχρέωση είναι της κυβέρνησης καθ’ ότι ανήκουμε σε Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Δεν είναι δυνατόν ίδια επαγγέλματα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.
  • Αύξηση στους μισθούς. Οι νεοδιόριστοι Νοσηλευτές λαμβάνουν 650 – 740 (ανάλογα την κατηγορία) ευρώ το μήνα συμπεριλαμβανομένου και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας κοντά στο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
  •  Χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού αναδρομικά.
  • Χορήγηση της διαφοράς Επιδόματος Ευθύνης (40 ευρώ) των τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στο μισθό και τα αναδρομικά. Εξάλλου έχει εκδοθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας
Οι νοσοκομειακοί γιατροί δίνουν ραντεβού στις 12:30 στο υπουργείο Οικονομικών.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών