Το υπουργείο κάλεσε σε τριμερή τη εταιρία που 'απαγόρευσε' τις συλλογικές συμβάσεις στους εργαζομένους της | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Το υπουργείο κάλεσε σε τριμερή τη εταιρία που 'απαγόρευσε' τις συλλογικές συμβάσεις στους εργαζομένους της

Δημοσίευση: 7:37 μ.μ. | 8/3/19

Το υπουργείο εργασίας ενημέρωσε την εταιρία προσωπικής απασχόλησης ότι απαγορεύεται να μην υπογράψουν συλλογική σύμβαση και συγκάλεσε τριμερή

Την Τετάρτη έφτασε στο Υπουργείο Εργασίας καταγγελία, σύμφωνα με την οποία μεγάλη εταιρία ενημέρωσε τους εργαζομένους τους ότι δεν μπορούσαν να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας αφού κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από την εργοδοτική οργάνωση στην οποία ανήκει η εταιρία.

H υπόθεση είχε και σημαντική εξέλιξη. Στο υπουργείο εργασίας θορυβήθηκαν, έκαναν όλες τις απαραίτητες κινήσεις, συμβουλεύτηκαν τις αρμόδιες υπηρεσίες και "έδεσαν" το ζήτημα από παντού.

Παράλληλα, αφού γνωστοποίησαν ότι αυτό που ισχυρίστηκε η εταιρία απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς, κάλεσαν εργοδοσία και εργαζόμενους σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο για την προσεχή Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι.

Η εν λόγω εταιρία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στο χώρο της Προσωπικής Απασχόλησης (επινοικίασης εργαζόμενων για να το πούμε απλούστερα) και έχει στο πελατολόγιό της κολοσσούς της ελληνικής αγοράς, ακόμα και κάποιες από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες τις οποίες προμηθεύει με φθηνό, κατά κύριο λόγο, εργατικό δυναμικό.

Οι εργαζόμενοι θα παραστούν στη συνάντηση, η εργοδοτική πλευρά δεν έχει μέχρι στιγμής γνωστοποιήσει το τι θα πράξει.

Νίκος Γιαννόπουλος

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών