Τσίπρας: Η ΝΔ φοβάται την αναδρομική ισχύ του άρθρου 86 | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Η ΝΔ φοβάται την αναδρομική ισχύ του άρθρου 86

Δημοσίευση: 5:23 μ.μ. | 14 Μαρτίου 2019

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την ΝΔ ότι στην πρώτη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση «απέσυρε» βουλευτές της ώστε η ερμηνευτική δήλωση να πάρει μόνο 179 ψήφους, γιατί ανησυχεί λόγω των ανοικτών θεμάτων στελεχών της, όπως ο Άδ. Γεωργάδης, με την Δικαιοσύνη

«Πολιτικές σκοπιμότητες» και «καιροσκοπισμό» καταλόγισε στην ΝΔ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικρίνοντας την στάση της στο ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη των υπουργών. Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ ότι φρόντισε να «αποσύρει» βουλευτές της από την πρώτη ψηφοφορία ώστε η πρόταση προσθήκης ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 να λάβει μόνο 179 ψήφους. Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η ΝΔ φοβήθηκε την αναδρομική ισχύ που θα έδινε στο άρθρο 86 η ερμηνευτική δήλωση λόγω των ανοικτών θεμάτων στελεχών της με την Δικαιοσύνη.Η ερμηνευτική δήλωση ορίζει ότι το άρθρο 86 καλύπτει αδικήματα που διαπράττονται κατά την άσκηση κι όχι επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων. Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η ερμηνευτική δήλωση ορίζει ότι αδικήματα όπως η δωροδοκία δεν θα εμπίπτουν στην «άθλια αποσβεστική προθεσμία» και δεν θα θεωρούνται παραγεγραμμένα.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η ερμηνευτική δήλωση αποτελεί την «καρδιά» της αλλαγής του άρθρου 86 σχολιάζοντας με νόημα ότι «δεν ξέρω αν σας καθοδήγησε ο αντιπρόεδρός σας, ο κ. Γεωργιάδης». Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη παρατηρώντας ότι, σε σχέση με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν λέει ότι είναι αθώος, αλλά ότι έχουν παραγραφεί οι όποιες ευθύνες του.

Κώστας Παπαγιάννης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών