Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αλώσει ούτε να εξαϋλώσει το ΚΙΝΑΛ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αλώσει ούτε να εξαϋλώσει το ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση: 9:49 μ.μ. | 4/3/19

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς, δεν επιθυμεί να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς" ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση με θέμα "Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη" και συμπλήρωσε: "Θα ήμουν ανόητος αν πίστευα ότι ένας ιστορικός πολιτικός χώρος μπορεί να αλωθεί ή να εξαϋλωθεί και θα ήμουν ακόμη πιο ανόητος αν ήταν και πολιτική μου στρατηγική"

Στην ιστορική αναγκαιότητα όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι “σήμερα, η Ευρώπη χρειάζεται ένα ρεύμα προοδευτικών τομών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να εγγυηθεί στους λαούς της μια καλύτερη προοπτική, ένα μέλλον με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη”. Κάνοντας ειδικές αναφορές στην αρχή της ομιλίας του για κοινωνικό ανάχωμα στην έφοδο της ακροδεξιάς και στην καταστροφική ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού τόνισε ότι "όπλο μας στην ακροδεξιά οι αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης" ζητώντας να ενώσουν δυνάμεις όλες οι προοδευτικές δυνάμεις και να συμφωνήσουν σε ένα νέο, Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Απουσία Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη

Από το βήμα της εκδήλωσης με θέμα “Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη” που διοργάνωσαν η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απουσία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη από την εκδήλωση σχολιάζοντας με νόημα: "Θα ήταν πολύ πιο πλούσια η σημερινή συνάντηση αν αποδεχόντουσαν την πρόταση διαλόγου όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου” και πρόσθεσε πως η απουσία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη από την εκδήλωση δείχνει έλλειμμα αυτοπεποίθησης για τις απόψεις και τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπούν. Συμπλήρωσε επίσης πως ίσως δικαιολογείται η απουσία τους, καθώς “η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε τη συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση, ενδεχομένως τους προκαλεί ερωτηματικά και φοβίες.«Ολοκληρώσαμε το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής, καταφέρνοντας να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, που βασίστηκε στην προτεραιότητα της υπεράσπισης της κοινωνικής πλειοψηφίας και του κόσμου της εργασίας. Αποδείξαμε ότι υπάρχει κι' άλλος δρόμος» ανέφερε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αλώσει ούτε και να εξαϋλώσει το Κίνημα Αλλαγής, αλλά αυτό που θέλει είναι να πείσει.

Το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να γίνει συμπληρωματική δύναμη της Δεξιάς

"Θα ήμουν ανόητος αν πίστευα ότι ένας ιστορικός πολιτικός χώρος μπορεί να αλωθεί ή να εξαϋλωθεί και θα ήμουν ακόμη πιο ανόητος αν ήταν και πολιτική μου στρατηγική", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς, δεν επιθυμεί να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε πως όταν η στρατηγική του είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει στρατηγική νίκη της Δεξιάς, τότε αυτοακυρώνεται και αυτοπαγιδεύεται κινδυνεύοντας να γίνει συμπληρωματική δύναμη της Δεξιάς. Κι εδώ έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να πείσει το ΚΙΝΑΛ να αλλάξει στρατηγική και να ανοίξει ένας διάλογος για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών