Βήμα πίσω κάνει η Τουρκία στη «Γαλάζια Πατρίδα» (βιντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Βήμα πίσω κάνει η Τουρκία στη «Γαλάζια Πατρίδα» (βιντεο)

Δημοσίευση: 12:15 μ.μ. | 1/3/19

Μήνυμα... εφησυχασμού προς Ελλάδα και Κύπρο μέσω του πρακτορείου Anadolu

Ξεφουσκώνει σιγά - σιγά η «Γαλάζια Πατρίδα», καθώς μετά τις εξαγγελίες στην Κύπρο σχετικά με το κοίτασμα και το μήνυμα των ΗΠΑ
να μην υπάρξει ένταση ή κάτι μεγαλύτερο στην περιοχή, η Τουρκία κάνει βήμα πίσω, τουλάχιστον στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ματ Πάλμερ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για σειρά επαφών, συνέστησε συγκράτηση, υπευθυνότητα και αποφυγή προκλήσεων από όλους όσοι εμπλέκονται στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη.

«Επικοινωνιακά έχει τελειώσει», είπε στο news.gr καλά πληροφορημένη πηγή, η οποία επισήμανε πως η τουρκική άσκηση βρίσκεται στη φάση των τεχνικών ασκήσεων και στη συνέχεια θα μπει στα τακτικά παίγνια της.

Σήμερα το πρωί η εικόνα δεν διέφερε και πολύ σε σχέση με τη χθεσινή. Τα περισσότερα από τα τουρκικά πλοία που βγήκαν από τους ναυστάθμους, παραμένουν στην περιοχή του κόλπου του Ξηρού, βόρεια των Δαρδανελίων, και στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου. Κάποια από αυτά έχουν αναπτυχθεί και πιο νότια και δυτικά της Κύπρου. Στο Αιγαίο υπάρχει πολύ μικρή κινητικότητα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως μέχρι και τη λήξη της άσκησης δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα από την πλευρά τουρκικών μονάδων, ωστόσο μετά και από σχετικό δημοσίευμα του Anadolu όλα δείχνουν πως η Τουρκία ρίχνει τους τόνους σε σχέση με τα βαρύγδουπα τουρκικών ΜΜΕ περί «πρόβας πολέμου»

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu επιχείρησε να στείλει μήνυμα... εφησυχασμού προς Ελλάδα και Κύπρο, αναφορικά με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «με αφορμή κάποια ξένα δημοσιεύματα (ελληνικά σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ), πηγές ασφάλειας αναφέρουν στο Anadolu ότι η Γαλάζια Πατρίδα δεν έχει στόχο να απειλήσει τις γείτονες χώρες, αλλά να εξασφαλίσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, υπηρετώντας παράλληλα τους στόχους του ΝΑΤΟ».

Το δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου αναφέρει επίσης πως η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» γίνεται μέσα στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ανακοινώθηκαν πριν λίγο καιρό από Ελλάδα και Τουρκία και πως οι περιοχές στις οποίες θα γίνει είχαν γνωστοποιηθεί στην ελληνική πλευρά από τον περασμένο Δεκέμβριο. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως κάποιες ελληνικές ασκήσεις θα λάβουν χώρα στις επόμενες ημέρες.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών