Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ και η μαφία των φυλακών | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ και η μαφία των φυλακών

00:01 | 19/4/19

Οι διάλογοι που εμφανίζονται να εμπλέκουν τον ποινικολόγο στην υπόθεση

Διαλόγους που εμπλέκουν τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» φαίνεται πως έχει καταγράψει ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ, και τα στοιχεία αυτά οδήγησαν στη σύλληψη του δικηγόρου το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο κοριός έχει καταγράψει Αλβανούς κακοποιούς να αναφέρουν το όνομα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Μάλιστα, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της «μαφίας των φυλακών», μιλώντας σε άλλον κακοποιό, ακούγεται να του λέει: «Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου είχε ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700... Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος [σ.σ. είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων]. Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ και να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;». Το ρεπορτάζ αναφέρει πως αυτός ο διάλογος αναφέρεται σε μία «πρόβα» για το τι θα πρέπει να πουν, καθ’ υπόδειξη των δικηγόρων, στη δίκη για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου.

Σε ένα, άλλο διάλογο υπάρχει η εξής αναφορά: «Ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, να το πιστέψετε ότι ζήτησα πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη από δύο εκατομμύρια;».

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, η έρευνα του ειδικού εφέτη-ανακριτή έχει προχωρήσει και εκτιμάται πως από αυτήν έχουν προκύψει και άλλα στοιχεία που οδήγησαν τον δικαστικό λειτουργό στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης του δικηγόρου, ο οποίος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης.

Από την πλευρά του, πάντως, ο δικηγόρος του Αλεξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, υποστήριξε πως το ένταλμα στερείται της ελάχιστης αιτιολογίας, διερωτώμενος για ποιον λόγο εκδόθηκε και εκφράζοντας την ελπίδα να μη συνδέεται με πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο ίδιος υποστήριξε πως ο πελάτης του αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, δε γνωρίζει τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους, και αρνήθηκε ότι υπάρχουν συνομιλίες μαζί τους.

Σημειώνεται ότι ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για έναν ακόμα ποινικολόγο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών