Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Στον ανακριτή και πάλι τη Μεγάλη Δευτέρα για τη «μαφία των φυλακών» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Στον ανακριτή και πάλι τη Μεγάλη Δευτέρα για τη «μαφία των φυλακών»

11:15 | 20/4/19

Προθεσμία ζήτησε και πήρε και ο δεύτερος ποινικολόγος που συνελήφθη χθες για την ίδια υπόθεση

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει και πάλι τη Μεγάλη Δευτέρα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Προθεσμία για τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε και ο δεύτερος ποινικολόγος, που συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να ενημερωθεί κι εκείνος για το περιεχόμενο της ογκωδέστατης δικογραφίας, η οποία τους δόθηκε σε σκληρό δίσκο.

Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο που εμφανίζει τους δυο κατηγορούμενους να εμπλέκονται στην οργάνωση εδώ και πέντε χρόνια, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε, έξω από το γραφείο του ανακριτή: «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!»

Οι οικογένειες και οι συνεργάτες των δύο δικηγόρων, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ, βρίσκονται στο πλευρό τους. Έξω από το ανακριτικό γραφείο για να συμπαρασταθούν στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο ήταν τα τρία παιδιά του, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου που έσπευσε να τον αγκαλιάσει, ο γιος και η κόρη του από τον πρώτο του γάμο, αλλά και η Νατάσσα Καλογρίδη.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρ. Κονταξή είπε πως ο εντολέας του είναι σοκαρισμένος με τις εξελίξεις. «Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία» επεσήμανε σε δηλώσεις του υπογραμμίζοντας ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. «Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Είναι γνωστής κατοικίας κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Ο συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Γιάννης Μαρακάκης τόνισε σε δηλώσεις του πως «η πλευρά Λυκουρέζου εξακολουθεί να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψη του συνιστά υπερβολή. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για στον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό... Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη». Αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο τον χαρακτήρισε εμβληματική προσωπικότητα η οποία «αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου», τόνισε.

Οι γνωστοί ποινικολόγοι που συνελήφθησαν είχαν υπερασπιστεί τον συνάδελφό τους που ήδη βρίσκεται στη φυλακή για την ίδια υπόθεση δηλώνοντας, μάλιστα, πως είναι αθώος και δεν εμπλέκεται με την Οργάνωση που φέρεται να δρούσε εντός και εκτός φυλακών εκτελώντας ακόμη και συμβόλαια θανάτου.

Πρόκειται για τον δικηγόρο που το 2014 δέχτηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη για την οποία καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος και ως φυσικοί αυτουργοί δυο Αλβανοί ο ένας εκ των οποίων έπεσε νεκρός μέσα στην φυλακή, τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο πριν καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του προφυλακισμένου δικηγόρου, η υπόθεση της Energa αλλά και αυτή της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μοιάζουν συγκοινωνούντα δοχεία καθώς από μαρτυρίες προκύπτει ότι συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι Αλβανοί που εμφανίζονται να έχουν ηγετικό ρόλο στην «μαφία των φυλακών» πρωταγωνιστούν σε παρασκηνιακές κινήσεις. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο «υπερκοριός» της αστυνομίας άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου καθώς μέσα από αυτές οι αρχές άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών