Ανέλπιστο: Βρήκαν στις στάχτες τον κόκορα του καμένου κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ανέλπιστο: Βρήκαν στις στάχτες τον κόκορα του καμένου κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων

10:25 | 17/4/19

Μετά την κατάρρευση του βέλους της εκκλησίας, ο αντιδήμαρχος Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, είπε ότι έχει ξεκινήσει μια "ιδιαίτερη αποστολή" για να σωθούν τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται στον ναό. Ο ιστορικός κόκορας, βρέθηκε μέσα στη στάχτη

Μια ανέλπιστη ανακάλυψη στα αποκαΐδια της Παναγίας των Παρισίων κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η ομάδα συντήρησης και αποκατάστασης ιστορικών μνημείων εντόπισε το γλυπτό του κόκορα που έστεκε στην κορυφή του κωδωνοστασίου το οποίο κατέρρευσε.

Είναι ένα χάλκινο γλυπτό το οποίο όλοι πίστευαν πως καταστράφηκε για πάντα, μαζί με το 70% των έργων τέχνης του ιστορικού ναού. Είναι επίσης το ανεπίσημο σύμβολο της χώρας. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, το γλυπτό έφερε εντός του λείψανα Αγίων.

Υπεργολάβος που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών μνημείων τον ανακάλυψε μέσα στα συντρίμμια και τον παρέδωσε στην ομάδα αποκατάστασης ιστορικών μνημείων της Γαλλίας.

Θεωρείται πως ο κόκορας μπορεί να επισκευαστεί και να αποκατασταθεί πλήρως.

Την χαρμόσυνη ανακοίνωση έκανε μέσω twitter ο επικεφαλής της Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH) Jacques Chanut.

"Απίστευτο! Ένα από τα μέλη της GMH βρήκε στα ερείπια τον κόκορα της κορυφής του κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων. Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωση και την παθιασμένη διάσωση της κληρονομιάς μας" έγραψε χαρακτηριστικά, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας χαιρέτισε την εύρεση αυτή.

Θυμηθείτε τη στιγμή της κατάρρευσης του ενός εκ των δύο κωδωνοστάσιων:
Χρήστος Δεμέτης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών