Αρνείται ότι είναι μέλος της «μαφίας των φυλακών» ο κατηγορούμενος δικηγόρος | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αρνείται ότι είναι μέλος της «μαφίας των φυλακών» ο κατηγορούμενος δικηγόρος

19:57 | 1/4/19

Ο ρόλος του Αριστείδη Φλώρου και η μαραθώνια κατάθεσή του

Ως θύμα που λειτούργησε «υπό το κράτος των απειλών και του φόβου» φέρεται να εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή ο 65χρονος δικηγόρος ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών».

Στο απολογητικό του υπόμνημα που αριθμεί 63 σελίδες ο κατηγορούμενος δικηγόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, στρέφει τα πυρά του στον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο ο οποίος έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αποδίδοντας παράλληλα τη σχέση του με τα φερόμενα ως ηγετικά μέλη της Οργάνωσης στην συγκεκριμένη υπόθεση.

«Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν ούτε άλλωστε θα ήταν λογικό το θύμα μιας τέτοιας επιθέσεως να δύναται ψυχολογικά να συναναστραφεί με τους δράστες που κατ’ ελάχιστον δεν του στοίχισαν τη ζωή…Μοναδικό και αποκλειστικό μέλημά μου είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής μου, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την προσπάθεια μου να αποσπάσω την αλήθεια δια μέσου των συγκρατούμενων των συλληφθέντων δραστών ή και των ιδίων εάν χρειαστεί!» φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα του στο οποίο μιλά με λεπτομέρειες για την αντιδικία μεταξύ ΛΑΓΗΕ και Energa- Hellas Power αλλά και την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος το 2014. «Ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος» ισχυρίζεται.

«Ήθελα να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει»

Ο 65χρονος αναφέρει ότι ξεκίνησε να συνομιλεί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος από τα μέσα Ιανουαρίου του 2015, όταν και του τηλεφώνησε ζητώντας του να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας για να του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. «Όταν τον επισκέφθηκα τον Ιανουάριο του 2015 στις φυλακές της Κέρκυρας μου είπε ότι ο ηθικός αυτουργός «είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει». Ακολούθησαν, όπως λέει, δυο ακόμη συναντήσεις στις φυλακές Χανίων για να μάθει «περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει». «Δεν θυμάμαι τι είπαμε χωριστά κάθε φορά αλλά μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ’ ένα συμπατριώτη του» είπε στον ανακριτή υπογραμμίζοντας πως ο Αλβανός κρατούμενος είχε από την πρώτη στιγμή τον αριθμό του κινητού του.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως διατηρούσε επαφή με τον Αλβανό συγκατηγορούμενο του «υπό το κράτος των απειλών και του φόβο» σε μια προσπάθεια «να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου». Όπως φέρεται να εξηγεί φρόντιζε να απαντά αόριστα στα αιτήματα του ενώ αναφέρει πως για κάθε του ενέργεια ενημέρωνε συγκεκριμένο πρόσωπο της ΕΔΕΖΙ, ο οποίος τον συμβούλευε να διατηρεί επαφή ενόψει και των εκκρεμών δικών.

Ο ρόλος του Αριστείδη Φλώρου

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος φέρεται να αποδίδει στον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος έχει δώσει μαραθώνια κατάθεση ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση, «συνδετικό κρίκο» μεταξύ της απόπειρας σε βάρος του και της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. «Μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας.» αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας

«Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές».

«Δεν είχα περιθώριο άρνησης»

Ο γνωστός δικηγόρος αρνείται την εμπλοκή του στην «μαφία των φυλακών» και επισημαίνει πως δεν γνωρίζει την πλειονότητα των μελών της. Όπως ισχυρίζεται τα μόνα πρόσωπα που γνωρίζει είναι οι φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας σε βάρος του αλλά και εκείνος που του υπέδειξε τον ηθικό αυτουργό.

«Όπως είναι προφανές, συνεπώς, η «γνωριμία» μου με τα ως άνω πρόσωπα ουδέποτε υπήρξε επιλογή μου αλλά ήταν αποτέλεσμα του περιστατικού που τον Νοέμβριο του 2014 παρ’ ολίγον να κοστίσει την ίδια τη ζωή μου. (...)Ήτοι, κατηγορούμαι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση τον ίδιο μήνα – Νοέμβριο του 2014 – που δύο εκ των αναφερόμενων μελών αυτής αποπειράθηκαν να με σκοτώσουν! Είναι τόσο προφανές το ανωτέρω παράδοξο, που αυτό και μόνον θα έπρεπε να αρκεί για την κατάδειξη του πρόδηλα αβάσιμου της εις βάρος μου κατηγορίας».

Ο κατηγορούμενος ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να έχει κοινούς σκοπούς και κοινά κίνητρα, οικονομικά ή άλλα, με ανθρώπους που κατηγορούνται ή έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες, ληστείες και εκβιάσεις, δηλαδή με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου. «Με απλά λόγια δεν επρόκειτο να θέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου εκ νέου σε κίνδυνο (από οποιαδήποτε κατεύθυνση, είτε των φυσικών είτε του ηθικού αυτουργού) για 150 €» φέρεται να υπογραμμίζει συμπληρώνοντας ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει η εμπλοκή του στην υπόθεση. Μάλιστα, εξηγεί πως έδινε χρήματα στον Αλβανό που φέρεται ως κεντρικό πρόσωπο στην Οργάνωση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα «αντιμετώπιζα τεράστιο πρόβλημα, τη διάσταση και το μέγεθος του οποίου μπορεί εύκολα ο καθένας μας να αντιληφθεί». «Δεν είχα περιθώριο άρνησης. Η εκ μέρους μου παροχή των χρημάτων ήταν μονόδρομος» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας δε στις οικονομικές απαιτήσεις που όπως προκύπτει από κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, είχε Αλβανός από τον Αριστείδη Φλώρο επισημαίνει πως: «στα μέσα του 2017 είχε οικονομική απαίτηση από τον Φλώρο κι επεδίωκε να τον σκοτώσει, διότι ο τελευταίος του χρωστούσε 2-3 εκατομμύρια. Υποθέτω ότι μέσα στο ως άνω ποσό συγκαταλέγεται και το τίμημα για το συμβόλαιο θανάτου εμού, το οποίο ουδέποτε απεδόθη από τον Φλώρο λόγω της άκαρπης απόπειρας δολοφονίας μου. Τούτο μάλιστα προκύπτει ευθέως από την από 16.11.2016 συμπληρωματική απολογία του ενός εκ των δύο φυσικών αυτουργών μου όπου ο τελευταίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μία δουλειά και συγκεκριμένα να φάνε ένα δικηγόρο και θα μας έδιναν 100.000 ευρώ».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών