Άρση ασυλίας για Ανδρέα Λοβέρδο, Μάριο Σαλμά, και Αριστείδη Φωκά | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Άρση ασυλίας για Ανδρέα Λοβέρδο, Μάριο Σαλμά, και Αριστείδη Φωκά

14:30 | 19/4/19

Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας για τους δύο πρώην υπουργούς - Κι οι δύο είχαν ζητήσει άρση της ασυλίας του, καταγγέλλοντας παράλληλα «σκευωρία» από την πλευρά της κυβέρνησης με στόχο τα πολιτικά οφέλη

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά ψήφισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αν. Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis ψήφισαν 213 βουλευτές και κατά της άρσης μόνο ένας. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Μ. Σαλμά για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων ψήφισαν 209 βουλευτές, κατά ψήφισαν τέσσερις βουλευτές, ενώ υπήρξε κι ένα παρών.

Κι οι δύο πρώην υπουργοί είχαν νωρίτερα ζητήσει την άρση της ασυλίας τους, αν κι οι δύο μίλησαν για «σκευωρία» εναντίον τους από την μεριά της κυβέρνησης με στόχο τα πολιτικά οφέλη ενόψει των εκλογών. Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε επίσης υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά για υπόθεση διαμάχης του με ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία με 212 «Ναι» και τρία «Όχι».

Κώστας Παπαγιάννης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών