Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αποκτήσουν 750 λεωφορεία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αποκτήσουν 750 λεωφορεία

11:38 | 10/4/19

Ο διαγωνισμός αναμένεται να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες

Διαγωνισμό για την προμήθεια 750 σύγχρονων νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
προκήρυξε το υπουργείο Μεταφορών, με την διαγωνιστική διαδικασία να είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες, ενώ τα πρώτα οχήματα θα αρχίσουν να φτάνουν στο 7μηνο από την υπογραφή της σύμβασης.

Τα 400 από τα λεωφορεία προορίζονται για την Αθήνα και πρόκειται για 170 ηλεκτρικά, 180 φυσικού αερίου, 50 πετρελαίου και τα υπόλοιπα 350 για τη Θεσσαλονίκη: 150 ηλεκτρικά, 150 φυσικού αερίου και 50 πετρελαίου. Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού εκτιμάται στα 420 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Αναμένεται εν τω μεταξύ και η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τα επιπλέον 92 σύγχρονα λεωφορεία που πρόκειται να προμηθευτεί ο ΟΑΣΑ και θα αντικαταστήσουν μέρος του στόλου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2018 η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και το ΠΕΠ Αττικής την προμήθεια 92 σύγχρονων αστικών λεωφορείων για την Αθήνα με ποσό ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Τη διενέργεια του διαγωνισμού αναλαμβάνει ο ΟΑΣΑ και θα αφορά στην προμήθεια τριών διαφορετικών τύπων λεωφορείων σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, πρόκειται για είκοσι οχήματα με κινητήρα diesel, 12μετρα, τεχνολογίας ΕURO VI, εξήντα οχήματα με κινητήρα diesel, 18μετρα (αρθρωτά), τεχνολογίας ΕURO VI και δώδεκα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία τεχνολογίας ΕURO VI, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που να διαθέτουν αυτονομία κίνησης, μικρού μεγέθους (mini bus), καθώς και συνοδευτικό εξοπλισμό και υποδομές που είναι αναγκαίες για την υποστήριξη της λειτουργίας τους.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών