«Δε γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο εστιατόριο όπου ήταν μέτοχοι» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Δε γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο εστιατόριο όπου ήταν μέτοχοι»

16:36 | 15/4/19

Αθώοι οι «επώνυμοι» για διακίνηση κοκαΐνης σε στέκι στο Κολωνάκι

Έπεσε η αυλαία για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης σε γνωστό στέκι στο Κολωνάκι με τους περισσότερους από τους «επώνυμους» κατηγορούμενους να κρίνονται αθώοι την ώρα που στα
φερόμενα ως μέλη της Οργάνωσης επιβλήθηκαν ποινές από 8 έως 20 χρόνια.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισαν την απαλλαγή ενός επιχειρηματία, ενός γνωστού παρουσιαστή, μιας ηθοποιού και του γιου της, κρίνοντας πως «δε γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο εστιατόριο όπου ήταν μέτοχοι».

Για τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων γνωστή ηθοποιός και σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις, το δικαστήριο αποφάσισε για την μεν ηθοποιό να μην τιμωρηθεί, ενώ για τη σύζυγο του επιχειρηματία την ενοχή της για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση. Αδίκημα, ωστόσο, το οποίο έχει παραγραφεί.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση και συμμορία, ενώ μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της ιδιαίτερης διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, σε απλή διακίνηση απόφαση που είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια. Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε βάρος κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι ήταν από 8 έως 20 χρόνια κάθειρξη.

Για μια απόφαση που «έθεσε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις, αποκαθιστώντας τις υπερβολές και τις αδικίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης» έκανε λόγο ο ο συνήγορος της γνωστής ηθοποιού, Σάκης Κεχαγιογλου. «Έγινε το νόμιμο και αυτονόητο μετά από μια εξαιρετική διαδικασία» σχολίασε ο συνήγορος του επιχειρηματία που αθωώθηκε, Παναγιώτης Μπαλτάκος.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών