Διαφημιστής που καλείται ως ύποπτος για τη Novartis: Καμία συναλλαγή με πολιτικούς | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Διαφημιστής που καλείται ως ύποπτος για τη Novartis: Καμία συναλλαγή με πολιτικούς

16:26 | 12/4/19

«Δεν υπάρχει καμία υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις»

Αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε παράνομη συναλλαγή με τη Novartis αλλά και με πολιτικά πρόσωπα ο υπεύθυνος της διαφημιστικής εταιρίας
που φέρεται να είχε το ρόλο «πλυντηρίου» στη διαδρομή του χρήματος από τα μαύρα ταμία της φαρμακοβιομηχανίας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Απόστολο Λύτρα.

Σε δήλωση του ο δικηγόρο του εκδότη και διαφημιστή, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διευκρινίζει: «Δεν υπάρχει καμία υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis που καταχωρίζονταν στο περιοδικό του εντολέα μου(δηλαδή οι χρεώσεις της Novartisήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις των άλλων εταιριών).

Επίσης δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές, όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε ο εντολέας μου στη Novartis». Επιπλέον, επισημαίνει πως ο εντολέας του « δεν γνωρίζει κανένα πολιτικό πρόσωπο, δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επαφή με πολιτικό πρόσωπο, πολλω δε μάλλον συναλλαγές ή γνώση για συναλλαγές τρίτων με πολιτικά πρόσωπα» και επιφυλάσσεται να εξηγήσει τις σχέσεις του «με τον κ. Φρουζή και άλλους υπαλλήλους της Novartis» ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα άνοιξε ο κύκλος εξέτασης για τα μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis τα οποία , μέσω των συνηγόρων τους, πήραν προθεσμία για μετά το Πάσχα προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα σχετικά με την τύχη των δικογραφιών που παραμένουν ανοικτές και αφορούν στα πέντε πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εξελίξεις μέσα στις επόμενες 15 ημέρες οπότε και αναμένεται κάποιες δικογραφίες να πάρουν το δρόμο για το αρχείο.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών