Διάγγελμα Μακρόν: Σε 5 χρόνια η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων | Greek-iNews.gr

Διάγγελμα Μακρόν: Σε 5 χρόνια η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

Ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε διάγγελμα στο γαλλικό λαό μετά την τρομακτική καταστροφή του εμβληματικού ναού, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση η ανοικοδόμηση να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς

Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, στο διάγγελμα που απηύθυνε προς το γαλλικό λαό την επόμενη της φωτιάς που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η αποκατάσταση του εμβληματικού ναού και μνημείου θα ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε χρόνια. "Είμαστε μαχητές" είπε χαρακτηριστικά, "η ιστορία μας δεν σταματά ποτέ", ενώ δεσμεύθηκε ότι η Παναγία των Παρισίων θα είναι ακόμη ωραιότερη από ότι ήταν στο παρελθόν. "Θα δράσουμε και θα πετύχουμε" είπε χαρακτηριστικά, ενώ τελείωσε το διάγγελμα αναφωνώντας "ζήτω η Δημοκρατία".

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό, από βαθύπλουτους Γάλλους και ξένους επιχειρηματίες, αλλά και μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς ανά τον κόσμο, ενώ η Γαλλία βιώνει ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης σε όλη την υφήλιο.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο Μακρόν ακύρωσε το προγραμματισμένο του διάγγελμα λόγω της καταστροφικής φωτιάς, στο οποίο επρόκειτο να απευθυνθεί στους Γάλλους αναφορικά με την κρίση των "κίτρινων γιλέκων".

πηγή


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ