Δράκος του Αμαρουσίου: Κάθειρξη 16 ετών και δυο μηνών | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δράκος του Αμαρουσίου: Κάθειρξη 16 ετών και δυο μηνών

13:11 | 23/4/19

O 32χρονος ισχυρίστηκε πως οι φωνές που άκουγε τον ωθούσαν να επιτεθεί στις γυναίκες

Ούτε μια ημέρα δεν μειώθηκε από το Εφετείο η ποινή του αποκαλούμενου «δράκου του Αμαρουσίου». Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 32χρονο για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοκατοχή και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών και δυο μηνών, όπως πρωτόδικα, καθώς και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Οι δικαστές απέρριψαν τα αιτήματα του κατηγορούμενου, τόσο για την αναγνώριση ελαφρυντικών όσο και για μετατροπή της κατηγορίας σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και του μειωμένου καταλογισμού.

Ο 32χρονος έπεσε στα χέρια των Aρχών την άνοιξη του 2016 μετά από καταγγελίες των θυμάτων του. Ο νεαρός άνδρας έστηνε καρτέρι σε γυναίκες σε υπόγειες διαβάσεις στο Μαρούσι και αφού κατάφερνε να τις ακινητοποιήσει, χρησιμοποιώντας ακόμη και μονωτική ταινία, προσπαθούσε να τις βιάσει.

Μάλιστα, τέσσερις από τις έξι γυναίκες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει στο πρόσωπο του τον άνθρωπο που τους επιτέθηκε, καταθέτοντας στο δικαστήριο, περιέγραψαν τις στιγμές τρόμου που έζησαν στα χέρια του υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να σβήσουν από τη μνήμη τους την δραματική εμπειρία της επίθεσης.

Στην απολογία του ο 32χρονος ισχυρίστηκε πως οι φωνές που άκουγε ήταν αυτές που τον ωθούσαν να επιτεθεί στις γυναίκες - θύματα του. Μάλιστα, είπε στους δικαστές πως στο πρόσωπο των θυμάτων του έβλεπε την πρώην κοπέλα του και με τον τρόπο αυτό προσπαθούσε να την ταπεινώσει. «Ήταν ο άλλος μου εαυτός», υποστήριξε στην απολογία του.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών