Εισαγγελική εύνοια υπέρ των Κορκονέα – Σαραλιώτη καταγγέλλει η Κωνσταντοπούλου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Εισαγγελική εύνοια υπέρ των Κορκονέα – Σαραλιώτη καταγγέλλει η Κωνσταντοπούλου

21:04 | 1/4/19

«Το αίσθημα δικαίου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από το ό,τι έγινε έγινε», πρόσθεσε η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής

Με την αγόρευση της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνεχίστηκε τη Δευτέρα 1 Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και
Βασίλη Σαραλιώτη που κατηγορούνται για το φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008.

Η αγόρευση της μάλιστα διεκόπη – λόγω χρόνου – και θα συνεχιστεί στις 12 Απριλίου.

«Αντιδρούμε στην εισαγγελική πρόταση εύνοιας και ειδικής μεταχείρισης για τους Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Δεν μπορεί ο ευθύς πυροβολισμός να μετατραπεί σε πυροβολισμό με ενδεχόμενο δόλο. Τρίχα από τα μαλλιά τους δεν αγγίχτηκε, ποιο γεγονός τους προκάλεσε τρόμο ή απειλή για τη ζωή τους», είπε μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντοπούλου για να περιγράψει τη σύγκρουση «δύο κόσμων» όπως είπε. Ο ένας που λέει όχι άλλο παιδί νεκρό από αστυνομικό και ο άλλος που λέει ότι έγινε έγινε. «Το αίσθημα δικαίου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από το ό,τι έγινε έγινε», πρόσθεσε η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της περιέγραψε ως ιστορική για τη χώρα, τις νέες γενιές αλλά και για την Ελληνική Δικαιοσύνη, την επικείμενη απόφαση του Δικαστηρίου, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι δε διεξήχθη στο φυσικό της χώρο με ευθύνη του Αρείου Πάγου. Μάλιστα σε αυτή την απόφαση χρέωσε τη μεγάλη καθυστέρηση για την έναρξη και την ολοκλήρωσή της.

Τέλος υποστήριξε ότι η υπόθεση θα ήταν μία ακόμη περίπτωση νεκρού από συμπλοκή με αστυνομικούς που βρισκόντουσαν σε άμυνα, αλλά η αντίδραση του κόσμου δεν επέτρεψε τη συγκάλυψή της.

Στις 12 Απριλίου η κα Κωνσταντοπούλου θα συνεχίσει την αγόρευσή της με την έκθεση των παραμέτρων των εργαστηριακών στοιχείων, των εκθέσεων και των μαρτυρικών καταθέσεων που όπως υποστηρίζει «οδηγούν αναπόδραστα και χωρία καμία αμφιβολία σε καταδίκη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών