«Εισβολή» κουνουπιών σε πάνω από 5.500 εστίες στην Κρήτη (βιντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Εισβολή» κουνουπιών σε πάνω από 5.500 εστίες στην Κρήτη (βιντεο)

11:40 | 2/4/19

Ξεκινούν οι ψεκασμοί από την Περιφέρεια

Τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος στην Κρήτη, καθώς λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το
προηγούμενο χρονικό διάστημα, σχηματίστηκαν τεράστιες εκτάσεις από επιφανειακά ύδατα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για την χειρότερη χρονιά των τελευταίων 30 ετών.

Με τη χρήση δορυφόρου έχουν εντοπιστεί στο νησί πάνω από 5.500 εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από πέρυσι, με τον Νίκο Καμπάνη να αναφέρεται στον σχεδιασμό του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, το οποίο στοχεύει στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Από βδομάδα, στη μάχη κατά των κουνουπιών θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί με τη χρήση drone, ενώ για πρώτη φορά επιστρατεύονται αμφίβια οχήματα.

Από τις 11 Μαρτίου, ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης, το οποίο ανταποκρίνεται στις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές και υποστηρίζεται από επιστήμονες διεθνούς κύρους, του ΙΤΕ και της αναδόχου εταιρείας.

Το 2018 καταγράφηκε στη χώρα μας ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων ασθενειών μεταδιδόμενων από κουνούπια, τα τελευταία χρόνια, διάσπαρτα σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της Κρήτης. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 300 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 10 κρούσματα ελονοσίας, ενώ στην Περιφέρεια Κρήτης καταγράφηκε ιδιαίτερα περιορισμένη κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλουπηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών