Έντεκα συλλήψεις στον καταυλισμό Ρομά της Θήβας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Έντεκα συλλήψεις στον καταυλισμό Ρομά της Θήβας

17:42 | 3/4/19

Η επιχείρηση έγινε μετά από ληστεία σε πρατήριο της περιοχής

Έντεκα συλλήψεις ήταν ο απολογισμός ευρείας αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στον οικισμό των Ρομά στο Πυρί Θηβών.

Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής αστυνομικής επιχείρησης, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και αποπειρών κλοπών στην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του οικισμού, καθώς και σε περιοχές της Θήβας και των Βαγίων Βοιωτίας.

Ειδικότερα συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα πέντε Έλληνες Ρομά, ηλικίας 32, 37, 18, 15 και 14 ετών, καθώς και οι μητέρες των ανήλικων μελών της σπείρας, ηλικίας 41 και 30 ετών.

Μεταξύ των εγκληματικών πράξεων τους ήταν και η τελευταία ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων με δράστες τους δύο πρώτους από τους συλληφθέντες. Μάλιστα για τον 32χρονο εκκρεμούσαν δύο εντάλματα με το κυριότερο να είναι του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, με ποινή κάθειρξης 19 ετών και 1 μηνός, για ληστεία, αντίσταση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ένταλμα σύλληψης για ληστεία εκκρεμούσε και για τον 18χρονο αλλά ακόμη και για την 30χρονη μητέρα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 97 άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν τα 34, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα επιπλέον άτομα, κατά περίπτωση, για ρευματοκλοπή και εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι νεαροί που ενέχονται στη ληστεία σε βάρος γυναίκας τον περασμένο Φεβρουάριο, που καταγράφηκε από κάμερα

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών