Επιθέσεις από αδέσποτα δέχονται ταχυδρόμοι στο Βόλο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επιθέσεις από αδέσποτα δέχονται ταχυδρόμοι στο Βόλο

12:56 | 1/4/19

Προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν να μοιράζουν την αλληλογραφία

Επικίνδυνες αποστολές… συνιστούν τα δρομολόγια ταχυδρομικών υπαλλήλων των ΕΛΤΑ Βόλου για τη διανομή της αλληλογραφίας σε Αλυκές, Άγιο Στέφανο και Σωρό.

Διανομείς φαίνεται πως πέφτουν συχνά θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού τους.

Τελευταίο κρούσμα επίθεσης από αγέλη αδέσποτων σκύλων ανάγκασε διανομέα να σταματήσει το δρομολόγιο και να τρέχει σε φαρμακείο για αντιτετανικό ορό. Με επιστολή τους ταχυδρομικοί προς τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Στεφάνου προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν την επίδοση της αλληλογραφίας, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

Στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου έχουν δημιουργήσει τα «λημέρια» τους τουλάχιστον 20 αδέσποτα. Φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής φροντίζουν να τα ταΐζουν, να τα εμβολιάζουν με δικά τους έξοδα και να τα αποπαρασιτώνουν, όμως αδυνατούν να τα υιοθετήσουν, καθώς οι περισσότεροι είναι ήδη ιδιοκτήτες άνω του ενός σκυλιών τα οποία έχουν στις αυλές τους.

Τα αδέσποτα που ένιωσαν την αγάπη και τη φροντίδα των κατοίκων της περιοχής δημιούργησαν τις περιοχές τους, αλλά και… πονοκέφαλο σε διανομείς των ΕΛΤΑ.

Στην περιοχή έχουν καταγραφτεί τουλάχιστον πέντε επιθέσεις αδέσποτων σε βάρος διανομέων των ΕΛΤΑ, που δεν έχουν δεχθεί απλώς δαγκώματα. Πάνω στις δύο ρόδες των δίκυκλων μοτοποδηλάτων έχουν κινδυνεύσει με σοβαρότατους τραυματισμούς.

Την περασμένη εβδομάδα ένας ακόμη ταχυδρομικός έπεσε θύμα επίθεσης από αγέλη που τον έβαλε στο κατόπι και ένα από τα σκυλιά τον άρπαξε από το πόδι. Τον δάγκωσε στην αριστερή γάμπα και αναγκάστηκε να σταματήσει τη διανομή και να απευθυνθεί σε φαρμακείο για να κάνει αντιτετανικό ορό. Η κατάσταση όμως θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη αν ο ταχυδρομικός έχανε τον έλεγχο του δικύκλου του.

Οι διανομείς των ΕΛΤΑ έχουν σαφή εντολή «γυρίζετε πίσω αν κρίνετε ότι η ασφάλειά σας κινδυνεύει». Μάλιστα με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Στεφάνου προειδοποιούν με διακοπή της διανομής της αλληλογραφίας, λόγω του κινδύνου που διατρέχουν επανειλημμένως οι διανομείς.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν παρατηρείται μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Αλυκών, αλλά και σε Λεχώνια, Πλατανίδια, στον περιφερειακό, στον Άνω Βόλο και την Άλλη Μεριά.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών