Την επόμενη Παρασκευή η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Αν. Λοβέρδου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Την επόμενη Παρασκευή η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Αν. Λοβέρδου

15:18 | 11/4/19

Ο πρώην υπουργός Υγείας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας από την Novartis - Μία μέρα νωρίτερα, την επόμενη Πέμπτη, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας που θα κάνει την σχετική εισήγηση προς την Ολομέλεια της Βουλής

Την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας προκειμένου να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας από την φαρμακοβιομηχανία Novartis προκειμένου να υπερτιμολογήσει φάρμακά της. Ο ίδιος ο Αν. Λοβέρδος έχει ήδη δηλώσει ότι «πρώτος» θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του.

Μία μέρα νωρίτερα, την επόμενη Πέμπτη, αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας η οποία θα ασχοληθεί με το ζήτημα της άρσης ασυλίας του Αν. Λοβέρδο και θα κάνει σχετική εισήγηση προς την Ολομέλεια. Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας δεν είναι δεσμευτική, αλλά κατά βάση η Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζει σύμφωνα με τις εισηγήσεις.

Κώστας Παπαγιάννης

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών