Γεροβασίλη: Κρίσιμη η ψήφος και αναγκαία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Γεροβασίλη: Κρίσιμη η ψήφος και αναγκαία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές

12:54 | 21/4/19

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνει πως "είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το μέλλον της ΕΕ", κάνοντας λόγο για "τεράστια ευθύνη" των συντηρητικών ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων ως προς τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση, καθώς "με τις πολιτικές τους έφεραν στο προσκήνιο την Ακροδεξιά"

«Η Προοδευτική Συμμαχία είναι απαίτηση των καιρών κόντρα σε όσους θέλουν να σύρουν την Ευρώπη στο νεοφιλελευθερισμό, σε όσους δίνουν χώρο στην Ακροδεξιά, σε όσους δεν θέλουν ένα ευρωπαϊκό οικοδόμημα αλληλεγγύης και συνεργασίας προς όφελος των λαών». Αυτό επισημαίνει στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Εξάλλου, σημειώνει, «είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το μέλλον της ΕΕ και γι' αυτό το προσκλητήριό μας για συμπόρευση. Γι' αυτό η ψήφος είναι κρίσιμη και η συμμετοχή αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Τώρα είναι η ώρα που ενώνουμε δυνάμεις, γιατί εμείς θέλουμε την Ελλάδα των πολλών στην Ευρώπη των λαών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, η κυρία Γεροβασίλη μιλά για «τεράστια ευθύνη», που έχουν, όπως λέει, «οι συντηρητικές ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση και με τις πολιτικές τους έφεραν στο προσκήνιο την Ακροδεξιά».

Εστιάζοντας στον πρόεδρο της ΝΔ, η κα Γεροβασίλη λέει ότι «ο δημοκρατικός κόσμος θα δώσει απάντηση στους πολιτικούς απατεώνες, όπως και στον κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποδύεται τον ευρωπαϊστή, αλλά φλερτάρει ακροδεξιά, καταγγέλλει τον Όρμπαν αλλά υιοθετεί τις πρακτικές του στην κρυφή του ατζέντα», ενώ με τη στάση του στο θέμα των σχέσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, «έχει προσυπογράψει την πολιτική του χρεοκοπία και έτσι θα καταγραφεί στην ιστορία», αναφέρει επίσης.

Ερωτηθείσα από το Πρακτορείο για όσα είπε κατά της κυβέρνησης ο κ. Μαρινάκης, διερωτάται: «Αναφέρεστε στο στενό οικογενειακό φίλο του κυρίου Μητσοτάκη και χρηματοδότη της Νέας Δημοκρατίας, τον πολλάκις υπόδικο κύριο, που ανέλαβε χρέη αρχηγού για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Του κυρίου που έλυσε τη σιωπή του την ώρα που συμβαίνει να διώκεται για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο; Τα σχόλια από την κοινωνία...».

«Έχουν πολιτική άνοια στη ΝΔ», απαντάει η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των Εξαρχείων. Στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι «όσοι προτάσσουν ως λύση στο πρόβλημα αποκλειστικά την αστυνομική καταστολή, τότε κοροϊδεύουν τον κόσμο».

Η υπουργός, για τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη λέει ότι «περιορίστηκε σε απλό παρατηρητή και δημόσια καταγγελία», χωρίς να αναλάβει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί, και στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Νάσο Ηλιόπουλο, λέγοντας ότι «αποτελεί την ήρεμη δύναμη και έχει προτάσεις επί της ουσίας».

Η Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρει επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για την Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας, που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό μετά την τραγωδία στο Μάτι και η οποία θα ακολουθεί ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, στα πρότυπα των πλέον προηγμένων χωρών.

Ταυτόχρονα, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, την 1η Μαΐου, η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι χρειάζεται συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός του ευρωπαϊκού χώρου, ενώ από δική μας πλευρά «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα για να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα σε πραγματικά όλο και πιο δύσκολες προκλήσεις» και παράλληλα προχωράει η ομογενοποίηση στο προσωπικό και η αποκατάσταση αδικιών πολλών χρόνων.

Προαναγγέλλει επίσης αλλαγές στην δομή του Υπουργείου, που θα χειριστεί η νέα Γενική Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Σπυριδούλα Καλαντζή και την δημιουργία σύγχρονων ελεγκτικών μηχανισμών στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τέλος, σύμφωνα με την υπουργό, με την έναρξη του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες και την δημιουργία σύγχρονου μηχανισμού για όλα τα έγγραφα ασφαλείας, «οι πολίτες θα δουν μια θεαματική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου, που περνάει στη ψηφιακή εποχή» και οι διαδικασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών