Η ντουντούκα, ο Πολάκης και η διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η ντουντούκα, ο Πολάκης και η διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας

11:01 | 22/4/19

Δείτε τις φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία των καθαριστριών

Ένα πανό όπου απεικονίζεται ο Παύλος Πολάκης με μια ντουντούκα, στην οποία αναγράφεται η λέξη «Αρλούμπας» έχει αναρτηθεί έξω από το υπουργείο Υγείας όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι καθαρίστριες που εργάζονται στο «Δρομοκαΐτειο» Νοσοκομείο.

«Μας σταυρώνουν», «μας σουβλίζουν», «χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια» αναφέρουν άλλα μηνύματα που έχουν αναρτηθεί.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πολάκης είχε πάρει τη ντουντούκα από μέλη της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) για να δώσει υποσχέσεις στις καθαρίστριες.

Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων, οι καθαρίστριες παρά τις δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους, απολύονται.

Πριν από ένα μήνα, σε συγκέντρωση των καθαριστριών έξω από το υπουργείο Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, αναφέρει το σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωσή του, την οποία αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ , «δεσμεύτηκε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους προκειμένου να γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα νοσοκομεία της Αττικής τα οποία έχουν εκκρεμότητες με λήξεις συμβάσεων και είναι εν αναμονή απομάκρυνσης των εργολάβων. Πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των καθαριστριών». Οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου», προστίθεται, εργάζονται πάνω από 10 χρόνια μέσω εργολάβων και τα 4 τελευταία χρόνια με συμβάσεις που είχαν συνάψει με το νοσοκομείο.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών