Η πλατεία Αριστoτέλους θα «μεταμορφωθεί» σε πίστα ταχύτητας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η πλατεία Αριστoτέλους θα «μεταμορφωθεί» σε πίστα ταχύτητας

21:51 | 4/4/19

Το νέο μονοθέσιο της ομάδας μηχανοκίνητου αθλητισμού του ΑΠΘ αποκαλύπτεται

Σε αγωνιστική πίστα θα «μεταμορφωθεί» η πλατεία Αριστοτέλους το ερχόμενο Σάββατο, με τη φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Aristotle Racing Team (ΑRT),
να προσφέρει ένα υπερθέαμα στο κέντρο της πόλης.

Στην εκδήλωση «4th Thessaloniki Formula Show (TFS)» θα γίνει επίδειξη για το κοινό από το νέο μονοθέσιο της ομάδας, ART-18 και θα παρουσιαστούν παλαιότερα μονοθέσια, όπως τα ART-14 και ART-16, με τα οποία η ART έλαβε πολλές διακρίσεις σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αγωνιστικών μοτοσικλετών, Βασίλης Ορφανός, που έχει λάβει μέρος σε ουκ ολίγους αγώνες του Rally Dakar, θα πραγματοποιήσει επίδειξη με τη μηχανή του. Οι μικροί θεατές θα μπορούν να οδηγήσουν τη δική τους Formula, μέσω ενός προσομοιωτή, ενώ τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα buggies, κληρώσεις, μουσική, επίδειξη rollers και άλλα happenings θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Η ART δημιουργήθηκε το 2006 και είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του ΑΠΘ. Αποτελείται κυρίως από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, οι οποίοι εργάζονται πάνω στη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου. Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, Νικόλαος Μιχαηλίδης.


Η ART έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία και έχει πετύχει ιδιαίτερα υψηλές διακρίσεις στους διεθνείς αγώνες Formula Student, που την κατατάσσουν στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα και μεταξύ των κορυφαίων ομάδων παγκοσμίως. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει λάβει την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη στην Ιταλία το 2012 και την τέταρτη στη γενική κατάταξη στον διαγωνισμό στην Ιταλία το 2014.

Η σειρά διεθνών διαγωνισμών Formula Student απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές μηχανικούς και η βασική της ιδέα στηρίζεται στο ότι μία κατασκευάστρια εταιρεία ζητά από μία ομάδα να δημιουργήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, τύπου Formula, με στόχο τη συμμετοχή στους παγκόσμιους αγώνες που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για το 2018 οι διαγωνισμοί Formula Student στους οποίους συμμετείχε η ομάδα πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία, στην Ουγγαρία και στην Ιταλία.

Το μονοθέσιο ART-18, που αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, στις 28 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής, είναι το έκτο που κατασκεύασε μέχρι σήμερα η ομάδα. Με το συγκεκριμένο όχημα η ART θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό Formula Student που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου στη θρυλική πίστα του Άσεν, γνωστή και ως «Ο Καθεδρικός». Τα πέντε προηγούμενα μονοθέσια ήταν τα: ART-7, ART-9, ART-12, ART-14 και ART-16.

Η εκδήλωση «4th Thessaloniki Formula Show (TFS)» διοργανώνεται το Σάββατο 6 Απριλίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους.


Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών