«Η Πολιτεία αδυνατεί να πατάξει το εμπόριο ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Η Πολιτεία αδυνατεί να πατάξει το εμπόριο ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας»

16:40 | 5/4/19

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τη χθεσινή επίθεση στα Εξάρχεια

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση αγνώστων εναντίον κλιμακίου οκτώ ανδρών
του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσε σε σπίτι της περιοχής των Εξαρχείων, εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Μεταξύ άλλων η Ένωση αναφέρεται στην αδυναμία της Πολιτείας να εφαρμόσει τον νόμο και να προστατεύσει τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, τονίζοντας ότι το εμπόριο ναρκωτικών έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Η χθεσινή οργανωμένη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας που είχε ως στόχο την αποτροπή νόμιμης κατ’ οίκον έρευνας σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, φανερώνει το θράσος που επιδεικνύουν εγκληματικές ομάδες απαιτώντας πλέον ένοπλα την μη εφαρμογή του νόμου. Αναδεικνύει επίσης τις δομικές αδυναμίες της Πολιτείας να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή της να πατάξει το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και φαλκιδεύει το μέλλον της νέας γενιάς.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλίζονται εκείνες οι συνθήκες ώστε οι εισαγγελικοί λειτουργοί και οι αστυνομικές ή λιμενικές αρχές που διενεργούν τις έρευνες, να μπορούν απερίσπαστοι και χωρίς κανέναν φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα να επιτελούν το καθήκον τους».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών