Η βόλτα που έκαναν οι δύο «πρώτες κυρίες» στα Σκόπια | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η βόλτα που έκαναν οι δύο «πρώτες κυρίες» στα Σκόπια

21:10 | 2/4/19

Ξεναγήθηκαν στο μεσαιωνικό φρούριο, με θέα τον ποταμό Αξιό

Η Μπέτυ Μπαζιάνα επισκέφθηκε το μεσημέρι το κάστρο των Σκοπίων, όπου την υποδέχτηκε η σύζυγος του Ζόραν Ζάεφ, Ζόριτσα Ζαέβα.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους ξεναγήθηκαν στο μεσαιωνικό φρούριο, το οποίο είναι χτισμένο στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα τον ποταμό Αξιό.

Από εκεί η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε την ευκαιρία να δει τις πολλές βυζαντινές εκκλησίες του κέντρου των Σκοπίων και τα κτίρια της σοσιαλιστικής εποχής, όπως ακόμα και τα απομεινάρια της εβραϊκής συνοικίας που καταστράφηκε με το σεισμό του 1963.

Μετά την ξενάγηση, επιβιβάστηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο για να συνεχιστεί η συνάντηση τους σε εστιατόριο του κέντρου με θέα το μουσουλμανικό στοιχείο της πόλης.

Κατά την άφιξη τους στο εστιατόριο αντάλλαξαν δώρα, η Ζόριτσα Ζαέβα προσέφερε στην Μπέτυ Μπαζιάνα ένα κόσμημα από πέρλες της λίμνης Οχρίδας, ενώ η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού της χάρισε ένα μεταξωτό μαντήλι με σχέδια του Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη.

Στην ιδιαίτερα θερμή κουβέντα τους κατά τη διάρκεια του γεύματος, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στη συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασαν την κοινή ελπίδα που αυτή γεννάει για τη φιλία και την ειρήνη των δυο λαών.πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών