Ιδιοκτήτες ακινήτων για Airbnb: Η κυβέρνηση κινείται σε λάθος δρόμο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ιδιοκτήτες ακινήτων για Airbnb: Η κυβέρνηση κινείται σε λάθος δρόμο

18:30 | 2/4/19

«Με τα χρήματα πληρώθηκαν νοίκια και κοινόχρηστα που ήταν απλήρωτα για χρόνια»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα διάφορα μέτρα που εξετάζει η
κυβέρνηση στο θέμα των μισθώσεων ακινήτων μέσω του Airbnb και παρόμοιων πλατφορμών με στόχο να προλάβει καταστάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο news.gr, ο πρόεδρός της Στράτος Παραδιάς: «Ξέρουν πως ό,τι μέτρα πάνε να πάρουν, θα αντιμετωπιστούν από την αγορά και τους ενδιαφερόμενους με φοροδιαφυγή. Δηλαδή αν ενεργοποιήσουν για παράδειγμα το μέτρο με την μίσθωση μόνο για 90 ημέρες, όποιος έχει στο κατάλυμα του κίνηση θα συνεχίσει να το κάνει με "μαύρα", χωρίς να τα δηλώνει. Εκεί είναι το θέμα. Μοιραία η κατάσταση θα οδηγηθεί εκεί».

«Η αύξηση του τουρισμού οφειλόταν σε αυτό το είδος (Airbnb). Ο περιορισμός θα μπει από την πραγματικότητα την ίδια όταν πολλοί από αυτούς που ξεκίνησαν αυτή την δραστηριότητα δεν θα μπορούν να την κάνουν καθώς το κατάλυμα τους δεν είναι σε κατάλληλο μέρος ή δεν είναι φτιαγμένο κατάλληλα κλπ» τόνισε ο κ. Παραδιάς.

«Από την άλλη πλευρά αν η κυβέρνηση πάρει τέτοια μέτρα θα σταματήσει και η κινητικότητα που υπάρχει στις ανακαινίσεις. Διαμερίσματα ανακαινίστηκαν με αρκετά χρήματα και πέρα από αυτό με τα χρήματα πληρώθηκαν και τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών που ήταν απλήρωτα για χρόνια. Αν εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά θα είναι λάθος» κατέληξε.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών