Κηδεύεται σήμερα ο γιατρός Κωνσταντίνος Τρίγκας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κηδεύεται σήμερα ο γιατρός Κωνσταντίνος Τρίγκας

09:56 | 11/4/19

Στις 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα

Στις 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα, θα πουν το τελευταίο αντίο στον γιατρό Κωνσταντίνο Τρίγκα, πρόεδρο Διευθύνοντα Σύμβουλο και Διευθυντή της Μ.Χ.Α.
«Κυανούς Σταυρός Πατρών Α.Ε.», που υπήρξε πρωτοπόρος ιατρός στην ειδικότητα της νεφρολογίας, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (IBAN GR 8401 4011 5011 5002 1012 39950- Alpha Bank).
ΤΡΙΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ιατρός Νεφρολόγος. Γεννήθηκε στο Αχαϊκό στις 10.5.1938. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου με άριστα. Έκανε Ειδικότητα Παθολογίας στην Πάτρα και στο Αμβούργο. Από το 1972-75 έκανε το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και ταυτόχρονα πήρε την Ειδικότητα της Παθολογίας- Νεφρολογίας. Το 1976 ανοίγει στην Πάτρα στην Ιδιωτική Κλινική «Ευαγγελισμός»  το πρώτο Κέντρο Αιμοκάθαρσης εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης το οποίο λειτούργησε έως το 2002. Το 2002 το Κέντρο Αιμοκάθαρσης μεταφέρεται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με την επωνυμία «Κυανούς Σταυρός Πατρών Α.Ε.», στο οποίο τέλεσε Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και επιστημονικά υπεύθυνος ιατρός, προσφέροντας με το καλύτερο τρόπο και αγάπη τις υπηρεσίες του τόσο στη νεφρολογική κοινότητα όσο και στους νεφροπαθείς σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο. Υπήρξε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρίας, του EDTA (Σύλλογος Νεφρολόγων Ευρώπης), της Γερμανικής Εταιρείας Νεφρολόγων και  της Εταιρείας Παθολόγων Γερμανίας. Με την σύζυγό του Καίτη, απέκτησε τρία παιδιά, την Κωνστάντζα, τη Νατάσα και τον Παναγιώτη και οκτώ εγγόνια.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών