Κλειστά μέχρι τις 11:00 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κλειστά μέχρι τις 11:00 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

09:16 | 12/4/19

«Κλήθηκαν σε διάλογο, χωρίς ανταπόκριση» λέει το υπουργείο Πολιτισμού - «Ψεύδεστε» απαντούν οι αρχαιοφύλακες

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα από τις 8:00 έως τις 11:00 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι εξαιτίας της
τρίωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Τα αιτήματα των αρχαιοφυλάκων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, κρίνονται «επιτακτικά και χρήζουν άμεσης λύσης».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Τη συνέχιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΑΠΑ και την απρόσκοπτη καταβολή εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου των αρχαιοφυλάκων από αυτό.
  • Το νέο οργανισμό του ΤΑΠΑ, «προκειμένου να ενημερωθούμε για το τι περιλαμβάνει»
  • Η 6η μέρα εργασίας να υπολογίζεται και συνταξιοδοτικά, αφού κανένα δημοσιονομικό κόστος δεν θα υπάρξει από μια τέτοια ρύθμιση και επιπλέον υπόκεινται σε όλες τις νόμιμες κρατήσεις.
  • Άμεση συμπλήρωση και ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου και υλοποίηση της δέσμευσης της υπουργού, όσον αφορά το Υπερταμείο.
  • Να ολοκληρωθεί άμεσα η πρόσληψη των 200 αρχαιοφυλάκων που εκκρεμεί στο ΑΣΕΠ και είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό από το 2016.
  • Να γίνει άμεσα αίτημα για ακόμα 500 προσλήψεις μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, όπως έχει συμφωνηθεί με την πολιτική ηγεσία.
  • Την εφαρμογή του Οργανισμού σχετικά με τα γραφεία φύλαξης και τους αρχιφύλακες, ώστε να εφαρμόζονται αξιοκρατικές διαδικασίες στις θέσεις ευθύνης.
  • Ενιαίο πλαίσιο ωραρίου για όλη την Ελλάδα προς όφελος του τουρισμού και των εργαζομένων.
Όπως αναφέρει η Ένωση «θα συνεχίσει και θα εντείνει τις κινητοποιήσεις της για αυτά και άλλα πολλά θέματα και καλεί τους συναδέλφους αρχαιοφύλακες να είναι έτοιμοι».

Τι λέει το υπουργείο Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την τρίωρη στάση εργασίας.

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ένωση. Η ΠΕΥΦΑ κλήθηκε σε διάλογο, προκειμένου να αναλυθούν οι πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για όλα τα ζητήματα, χωρίς να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά του σωματείου».

«Ψεύδεστε» λένε οι αρχαιοφύλακες

«Με έκπληξη και οργή διαβάσαμε σε μερίδα του Τύπου, όλως τυχαίως φιλοκυβερνητική, ότι η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ κάλεσε την ΠΕΥΦΑ  σε διάλογο και η οποία αρνήθηκε» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αρχαιοφύλακες.

«Ψεύδεστε, αφού η ΠΕΥΦΑ ζήτησε πρώτη τον διάλογο με σχετικό αίτημα από 15/02/2019, στο οποίο μας ζητήθηκε πίστωση χρόνου λόγο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε τότε στην βουλή και δόθηκε άνετα από εμάς. Όταν τελείωσαν τα νομοσχέδια ζητήθηκε από τον κο Στρατή η ενεργοποίηση της συνάντησης που είχαμε ζητήσει και η απάντηση που μας δόθηκε ήταν "θα το κανονίσουμε"» αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνουν είχαν ενημερώσει βάση νόμου με εξώδικο τη Τρίτη το  μεσημέρι, το  Υπουργό Πολιτισμού και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία του γραφείου του κου Στρατή με τον Πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ ζητήθηκε η αναστολή της 3 ωρης στάσης εργασίας και τότε μόνο θα γινόταν συνάντηση στις 19:30 το απόγευμα. Διαφορετικά θα γινόταν παρέμβαση του ΥΠΠΟΑ στο Γενικό Λογιστήριο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις πρόσθετες δύο αμοιβές μας και εκεί απαντήσαμε ότι η ΠΕΥΦΑ ούτε εκβιάζετε ούτε απειλείτε» αναφέρουν.

«Η κουβέντα τελείωσε εκεί» προσθέτουν και συνεχίζουν: «Και βέβαια για λύσεις και απαντήσεις των προβλημάτων που βρίσκονται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ούτε κουβέντα.Εμείς τους καλούμε σε διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς απειλές, χωρίς εκβιασμό με σκοπό να δοθούν λύσεις στα προβλήματα»

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών