Μειωμένη, αλλά με καλή ποιότητα η παραγωγή κρασιού στο νότιο ημισφαίριο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μειωμένη, αλλά με καλή ποιότητα η παραγωγή κρασιού στο νότιο ημισφαίριο

23:23 | 17/4/19

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τη φετινή χρονιά δεν άφησαν ανεπηρέαστη την παραγωγή

Μειωμένη αλλά με καλή ποιότητα αναμένεται να είναι η παραγωγή κρασιού στο νότιο ημισφαίριο τη φετινή χρονιά.

Όπως αναφέρει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) σε ενημερωτικό της σημείωμα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τη φετινή χρονιά δεν άφησαν ανεπηρέαστη την παραγωγή. Η ζέστη, παραδείγματος χάρη σε Αυστραλία και Χιλή, που έφτασε ακόμη και τους 50 βαθμούς Κελσίου, έκανε τους αμπελώνες αυτών των χωρών να υποφέρουν.

Οι ποσότητες που θα παραχθούν υπολογίζονται ότι θα είναι μικρότερες από τις προβλεπόμενες. Πιο συγκεκριμένα, στη Αργεντινή η παραγωγή υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 2,35-2,45 ΜΤ από την αρχική πρόβλεψη για 2,5-2,6 ΜΤ. Στην Αυστραλία η παραγωγή θα φτάσει τους 1,6 ΜΤ από τους 1,7 ΜΤ που είχε φτάσει το 2018, ενώ στην Αφρική η συγκομιδή θα είναι χαμηλότερη από την περασμένη χρονιά.

Χαμηλές υπολογίζονται να είναι και οι αποδόσεις στη Νέα Ζηλανδία, καθώς η παραγωγή όσον αφορά τους όγκους, προβλέπεται να είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη, εξαιτίας των θερμών και ξηρών συνθηκών τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο που μείωσαν το δυναμικό παραγωγής. Η μείωση της διαθεσιμότητας, λόγω των κλιματικών συνθηκών, έχει προβληματίσει τους Νεοζηλανδούς οινοποιούς, οι οποίοι αναζητούν πρακτικές που καθιστούν το αμπέλι λιγότερο ευάλωτο.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών