«Μένει στην Τούμπα και την επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Μένει στην Τούμπα και την επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ»

18:14 | 30/4/19

Οι λόγοι που φέρεται να οδηγούν τον «δικέφαλο» στη μη χρησιμοποίηση του Καυτανζογλείου άμεσα

Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να μετακομίσει στο Καυταντζόγλειο από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, να παίξει σε αυτό για

τρία χρόνια και εφόσον όλα πήγαιναν βάσει σχεδιασμού με το νέο του γήπεδο, να επιστρέψει για να παίξει στη Νέα Τούμπα από το καλοκαίρι του 2022. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Forza και όπως αναμεταδίδει η ιστοσελίδα gazzetta.gr, όλα δείχνουν ότι ο πρώτος στόχος δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Με βάση όλο το ρεπορτάζ που αφορά το νέο γήπεδο του «δικεφάλου», για να εκδοθούν άδειες, θα πρέπει να μπούμε στο 2020. Άρα, σε εκείνο το διάστημα θα έπρεπε να γίνουν και οι εργασίες στην Τούμπα, που θα έπρεπε να κατεδαφιστεί, ώστε από την άνοιξη να ξεκινήσουν τα έργα για το νέο γήπεδο. Όλα δείχνουν ότι οι πολύ αργές διαδικασίες που αφορούν το Καυταντζόγλειο Εθνικό Στάδιο θα πάνε λίγο πιο πίσω και τα υπόλοιπα.

Για να φύγει από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να δημιουργήσει όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις με το Καυταντζόγλειο. Οι πρώτες διερευνητικές επαφές ξεκίνησαν από πέρυσι. Φέτος και πριν από ένα περίπου μήνα, οι άνθρωποι των «ασπρόμαυρων» ξαναβρέθηκαν στο Εθνικό Στάδιο και συζήτησαν με λεπτομέρειες για όλα εκείνα τα έργα που πρέπει γίνουν στα αποδυτήρια, στα VIP, στα δημοσιογραφικά και στις ζώνες προελέγχου. Όλα αυτά που ο «δικέφαλος» θα τακτοποιούσε οικονομικά, ώστε το γήπεδο να ήταν έτοιμο ακόμη και για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, μέχρι και τώρα το Δημόσιο στο οποίο ανήκει στο στάδιο, δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο όλων αυτών. Πέρα από θετικές απαντήσεις, δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό, για το πότε και από πού μπορούν να ξεκινήσουν.

Αυτή η καθυστέρηση και η άγνοια για το πότε μπορεί να ξεκαθαρίσουν όλα τα παραπάνω στοιχεία, έχει φθάσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ σε ένα πρώτο συμπέρασμα, ότι… η μετακόμιση αναβάλλεται. Αυτό που προκύπτει είναι η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θα ξεκινήσει από τώρα πολύ πιο πιεστικές επαφές με τους ανθρώπους του Σταδίου και της ΓΓΑ έτσι, ώστε να πάρει όσα στοιχεία χρειάζεται τους επόμενους μήνες, για να ξεκινήσει τις εργασίες σε αυτό μέσα στο 2020 και τελικά να μετακομίσει του χρόνου το καλοκαίρι. Αλλιώς (από ό,τι φαίνεται και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) δεν γίνεται.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται ήδη να παίξει κανονικά και τη νέα σεζόν στην Τούμπα. Με τα σημερινά δεδομένα θα είναι έκπληξη αν γίνει κάτι άλλο. Θα βγάλει και την επόμενη σεζόν στο γήπεδό του και εφόσον όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με το ειδικό χωρικό σχέδιο και τις άδειες τακτοποιηθούν μέσα στις αρχές του 2020, οι εργασίες θα ξεκινήσουν του χρόνου τέτοια εποχή, όποτε και θα μετακομίσει στο Καυταντζόγλειο.

Πάντως, όπως και να έχει, οι εργασίες κατεδάφισης της Τούμπας θα ξεκινούσαν από τον Ιανουάριο του 2020. Έτσι, αντί να γίνει αυτό, θα ξεκινήσουν τον Μάιο. Οι εργασίες για το νέο γήπεδο θα διαρκέσουν 20-24 μήνες. Κοινώς, ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει έτοιμο το νέο του γήπεδο το καλοκαίρι του 2022.

Διαφορετική η κατάσταση με το ειδικό χωρικό σχέδιο

Αντίθετα, όλα όσα αφορούν το ειδικό χωρικό σχέδιο προχωρούν βάσει σχεδίου και αρχικού χρονοδιαγράμματος. Αυτό συντάχθηκε από ειδικούς και δόθηκε για μία προέγκριση από τις αρμόδιες επιτροπές του δήμου και της Περιφέρειας. Μετά από αυτές τις πρώτες εγκρίσεις που πήρε ο ΠΑΟΚ από τους τοπικούς φορείς, το σχέδιο κατατέθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Η ειδική επιτροπή αρχιτεκτονικών θεμάτων που θα το ελέγξει, συνεδριάζει στις 20 Μαΐου και εκεί πρέπει να ασχοληθεί με το  θέμα της Νέας Τούμπας.

Όταν ο «δικέφαλος» πάρει και αυτήν την έγκριση, θα προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο, όπου στόχος θα είναι να οριστικοποιηθούν οι χωροταξικές, περιβαλλοντολογικές και κυκλοφοριακές μελέτες, να γίνει δημόσια διαβούλευση και τελικά να πάρει προεδρικό διάταγμα. Αυτό μπορεί να γίνει πριν το τέλος του 2019. Αν γίνει, από εκεί και μετά το έργο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά, η τελική του έγκρισή (και αφού περάσει ακόμη και από δημόσια διαβούλευση) αναμένεται στο τέλος του 2019.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών