Μετρούν τις πληγές τους μετά την κακοκαιρία Κάρπαθος και Κάσος | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μετρούν τις πληγές τους μετά την κακοκαιρία Κάρπαθος και Κάσος

14:07 | 1/4/19

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών

Πρωτόγνωρες ποσότητες του νερού έπεσαν στις 28 και 29 Μαρτίου σε Κάρπαθο και Κάσο, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σημαντικές
ζημιές το οδικό δίκτυο των δύο νησιών όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Γιάννης Μηνατσής.

Ήδη και στα δύο νησιά, που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υπάρχει έντονη κινητοποίηση για να αποκατασταθούν οι ζημιές και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από τους δήμους Καρπάθου και Κάσου.

«Έχουμε ήδη καταφέρει να αντιμετωπίσουμε το θέμα των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου με επιτυχία», τονίζει ο κ. Μηνατσής.

Σε δύο σημεία του επαρχιακού δικτύου της Καρπάθου, στη θέση «Αρχοντοπήγαδο» και στη θέση «Λιμενάρι», ο δρόμος έχει «κοπεί» στη μέση και χρειάζεται να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι ζημιές. Μικρότερης έκτασης ζημιές σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Κάσου όπου κι εκεί οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες.

Κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται και στα δύο νησιά για την καταγραφή των ζημιών, όπως αναφέρει ο κ. Μηνατσής.

«Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στο νησί και κυρίως στο οδικό δίκτυο», σημειώνει ο δήμαρχος Καρπάθου, Ηλίας Λάμπρος, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξαν κι άλλα προβλήματα στο δίκτυα ύδρευσης τα οποία, όμως, αποκαταστάθηκαν.

«Ευελπιστούμε ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Το νησί θα πρέπει να είναι έτοιμο για την τουριστική περίοδο. Βρισκόμαστε σε επαφή με την περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία και πιστεύω ότι σύντομα θα τεθούν σε υλοποίηση τα έργα αποκατάστασης», καταλήγει ο κ. Λάμπρου.

πηγη

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών