Μητσοτάκης σε διανομείς: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, παροχή κράνους και ειδικού μπουφάν | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης σε διανομείς: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, παροχή κράνους και ειδικού μπουφάν

18:50 | 15/4/19

“Θα μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές αλλά δεν θα υπάρχει το “άλλοθι” ότι ‘έχω τον εργαζόμενο ανασφάλιστο γιατί δεν βγαίνω’”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στους διανομείς, που του περιέγραψαν τις συνθήκες εργασίας. “Βγαίνω έξω να δουλέψω και παρακαλάω να μην έχω ατύχημα” του είπε διανομέας

Συζήτηση με διανομείς είχε σήμερα το μεσημέρι σε ταβέρνα στο Μοσχάτο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους μέχρι τις συνθήκες εργασίας και τις προσδοκίες που έχουν.

«Η συνάντηση γίνεται περισσότερο για να σας ακούσω και λιγότερο για να μιλήσω», είπε ξεκινώντας τη συζήτηση ο κ.Μητσοτάκης.

Οι διανομείς περιέγραψαν την κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στον κλάδο τους, προτάσσοντας τα ζητήματα κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας διανομέας: «βγαίνω έξω να δουλέψω και παρακαλάω να μην έχω ατύχημα». Σε ερώτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη συχνότητα των ατυχημάτων, ο διανομέας του είπε πως «τα ατυχήματα είναι πολύ συνηθισμένα, ιδίως τις ημέρες που βρέχει. Και λόγω του καιρού και επειδή είναι περισσότερες οι παραγγελίες εκείνες τις ημέρες». ‘Ένας άλλος παρουσίασε την προσωπική του ιστορία με το ΙΚΑ και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ώστε να μπορέσει να αποζημιωθεί από το ταμείο για το ατύχημα το οποίο είχε, χωρίς τελικά αυτό να καταστεί εφικτό. «Υπάρχουν και άλλα παιδιά που δουλεύουν χωρίς ένσημα και δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση», πρόσθεσε στο τέλος.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών