Μώραλης: Ελπίζουμε η απόφαση του ΚΑΣ να μην δημιουργήσει ανάχωμα στην ανάπτυξη του Πειραιά | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μώραλης: Ελπίζουμε η απόφαση του ΚΑΣ να μην δημιουργήσει ανάχωμα στην ανάπτυξη του Πειραιά

21:19 | 2/4/19

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η εισήγηση για την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου του συνόλου του δήμου»

Τη δυσαρέσκεια του για τη μη αποδοχή από το Κ.Α.Σ., του αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, για την αναβολή της συζήτησης, με θέμα την κήρυξη του Πειραιά σε αρχαιολογική περιοχή,
εξέφρασε με ανακοίνωση, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στις δηλώσεις του ο κ. Μώραλης, για τη σημερινή συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. και τη μη αναβολή της συζήτησης: «Η αντιμετώπιση αυτή δεν συνάδει με το πνεύμα που πρέπει να επικρατεί στις ημέρες μας, που δεν είναι άλλο από πνεύμα συνεργασίας, διαβούλευσης και συναινέσεων, ειδικά σε σοβαρά θέματα όπως αυτό».

Ο δήμαρχος Πειραιά εξηγεί για τους θεσμικούς φορείς του Πειραιά, ότι αγνοήθηκαν «επιδεικτικά» σε μια διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από δυο χρόνια και στην οποία δεν κλήθηκαν ποτέ εγκαίρως να πουν τις απόψεις τους. «Όταν τελικά τους ζητήθηκαν, έστω και καθυστερημένα και εκφράστηκαν απόψεις και απορίες, αυτές, ούτε ελήφθησαν υπόψη, ούτε απαντήθηκαν ποτέ τα ερωτήματα», διευκρινίζει ο κ. Μώραλης.

Ωστόσο ο δήμαρχος, μέσα από την ανακοίνωση εκφράζει και την απορία του σχετικά με την έγκριση του αιτήματος της Ο.Λ.Π. Α.Ε., για αναβολή της συνεδρίασης την 5η Μαρτίου 2019, από το Κ.Α.Σ..

«Ελπίζουμε, παρά την λανθασμένη απόφαση για μη αναβολή της συζήτησης, η τελική απόφαση του Κ.Α.Σ. να είναι τέτοια, που να μην δημιουργήσει στην πόλη του Πειραιά και στο σύνολο αυτής, αναχώματα στην επιθυμητή από όλους ανάπτυξη και πρόοδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, όλοι γνωρίζουν στον Πειραιά πού υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και πού αυτά χρήζουν προστασίας, «αλλά επιτέλους κάποια στιγμή και ανάδειξης. Άλλωστε, όλοι στον Πειραιά είμαστε περήφανοι για τη μακρά ιστορία μας και για τα ιστορικά μνημεία της πόλης μας», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ας ελπίσουμε ότι η τελική απόφαση τουλάχιστον, θα περιοριστεί εκεί και δεν θα γίνει αποδεκτή η εισήγηση για την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου του συνόλου του δήμου μας. Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή είναι παρούσα, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς δεσμεύσεις, αγκυλώσεις και εξαρτήσεις με μόνο γνώμονα την πρόοδο της πόλης και των κατοίκων της και με βάση την τελική απόφαση θα εξετάσουμε τα επόμενα βήματά μας», καταλήγει με νόημα στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μώραλης.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών