Μπακογιάννης: Ξεπερνάμε τους φόβους και τις προκαταλήψεις για το διπλανό μας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μπακογιάννης: Ξεπερνάμε τους φόβους και τις προκαταλήψεις για το διπλανό μας

00:35 | 19/4/19

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων συνάντησε τους ανθρώπους της «Σχεδίας»

«Μας δώσατε δύναμη. Αποδεικνύετε έμπρακτα ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να πάρει τη ζωή του στα χέρια του». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης συνομιλώντας με τους ανθρώπους που βγάζουν και πωλούν το περιοδικό αστέγων «Σχεδία».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει και θα γίνει μια πόλη που θα νοιάζεται για όλους. «Έχουμε σχεδιάσει μία σειρά από παρεμβάσεις όπως Κέντρα Ημέρας και Υπνωτήρια για τους αστέγους. Είναι απαραίτητη η συνεργασία με φορείς όπως η Σχεδία για την ενεργοποίηση και την επανένταξη αυτών των ανθρώπων στην αγορά εργασίας», συνέχισε, ενώ κοινός τόπος στη συζήτηση που είχαν με τον διευθυντή του περιοδικού «Σχεδία» Χρήστο Αληφαντή ήταν πως «το θέμα είναι να μιλάμε για τις λύσεις των προβλημάτων».

Μάλιστα ο Κώστας Μπακογιάννης με τους Νίκο και Μιχάλη ακολούθησε το πρόγραμμα «Αόρατες Διαδρομές» της Σχεδίας το οποίο προσεγγίζει τη ζωή της πόλης με διαφορετικό τρόπο. «Ξεπερνάμε τους φόβους και τις προκαταλήψεις για το διπλανό μας και την ίδια την πόλη μας», υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος περπάτησε σε δρόμους και γειτονιές όπως πέριξ της Ομόνοιας, της πλατείας Βάθη, της Ζήνωνος, της Σοφοκλέους.

Παράλληλα, ο Κώστας Μπακογιάννης ενημερώθηκε για τις υπόλοιπες δράσεις των ανθρώπων της Σχεδίας, όπως η επαναχρησιμοποίηση των απούλητων τευχών του περιοδικού και η δημιουργία ενώ πωλητηρίου που ταυτόχρονα θα είναι εκθετήριο και εστιατόριο. Το πωλητήριο της Σχεδίας αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη Μαΐου και ενώ οι άνθρωποι του περιοδικού κατάφεραν να ξεπεράσουν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια.

«Και μόνο ότι θα δημιουργηθούν 30 νέες θέσεις εργασίας για ανθρώπους πάνω από 50 ετών που δυσκολεύονται να βρουν εργασία, είναι σημαντικό», δήλωσε εντυπωσιασμένος ο Κώστας Μπακογιάννης.


Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών